Složení: 100% pohanka Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Balení: 400 g Účinky na organismus Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu. Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin. Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem. Je také nejlepším... Celý popis
Koupit za 60 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Šmajstrla Pohanka kroupa 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
60 Kč
Koupit za 60 Kč
91 %
Šmajstrla Pohanka Kroupa 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
98 %
Pohankový mlýn Šmajstrla Šmajstrla Pohanka kroupa 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
57 Kč
Koupit za 57 Kč
100 %
Pohanka kroupa bez lepku 400g, Šmajstrla
Doprava:
100 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
96 %
Šmajstrla Pohanka kroupa 400g
Doprava:
66 Kč
Skladem
64 Kč
Koupit za 64 Kč
Popis
Složení: 100% pohanka
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Parametry
| Výrobce | Šmajstrla |
| Hmotnost | 400 g |
| Druh | kroupy |
| Bio | ne |