Žito ozimé obsažené v žitné mouce obsahuje sacharidy, bílkoviny, zdravé tuky, vitamin B a pestrou škálu minerálních látek (fosfor, železo, síru, draslík, fluor a další). Je známo, že konzumace žita a výrobků z něj (produkt) má blahodárné účinky na činnost střev, zácpu, hemeroidy, nádory.. Již naši předci věděli o příznivých léčebných účincích žita a používali např. žitné otruby k obkladům. Žitná mouka vzniká rozemletím žitného zrna. Nemusí být nutně celozrnná, aby si v sobě uchovala důležité živiny.... Celý popis
Koupit za 29 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Žito ozimé obsažené v žitné mouce obsahuje sacharidy, bílkoviny, zdravé tuky, vitamin B a pestrou škálu minerálních látek (fosfor, železo, síru, draslík, fluor a další). Je známo, že konzumace žita a výrobků z něj (produkt) má blahodárné účinky na činnost střev, zácpu, hemeroidy, nádory.. Již naši předci věděli o příznivých léčebných účincích žita a používali např. žitné otruby k obkladům.
Žitná mouka vzniká rozemletím žitného zrna. Nemusí být nutně celozrnná, aby si v sobě uchovala důležité živiny.
Žito je blízce příbuzné pšenici, ovšem je tmavší a má tenčí zrno. Ze všech obilnin obsahuje žito nejvyšší podíl aminokyseliny lysinu. Je také zdrojem komplexu vitaminu B, vitaminu E, železa a několika druhů minerálů. Žitná mouka má vzhledem k trávicímu traktu výhodnější složení, zejména má vyšší obsah vlákniny i její skladba je pro člověka příznivější.
V pekárenství je žitná mouka lehce kombinovatelná s ostatními druhy mouk a dodává pečivu a chlebu specifickou a jakoby mazlavou chuť.
Žitná mouka je bílá s nádechem do šeda a je základem pro pečení tmavého pečiva (chleba, dalamánky, bagety), má méně lepku - proto se přidává mouka pšeničná, aby těsto lépe kynulo. Pečivo z žitné mouky vydrží déle čerstvé a vláčné. Kromě pečiva se žitná mouka používá také pro přípravu perníku.
Podle skandinávských výzkumů obsahuje žito řadu látek s podporou ochrany proti srdečním a cévním chorobám. Proto je vhodné zařazení žitné mouky do jídelníčku.
Příprava a využití: Mouka žitná celozrnná je vhodná jako příměs do bílé mouky, nebo jako její náhražka. Hodí se pří pečení chleba, perníku a perníkových výrobků. Produkty mají tmavší barvu, jsou syté a přirozeně trvanlivější.
Obsah balení: 1kg
Veganské
Bez přidaného cukru
Žitná mouka vzniká rozemletím žitného zrna. Nemusí být nutně celozrnná, aby si v sobě uchovala důležité živiny.
Žito je blízce příbuzné pšenici, ovšem je tmavší a má tenčí zrno. Ze všech obilnin obsahuje žito nejvyšší podíl aminokyseliny lysinu. Je také zdrojem komplexu vitaminu B, vitaminu E, železa a několika druhů minerálů. Žitná mouka má vzhledem k trávicímu traktu výhodnější složení, zejména má vyšší obsah vlákniny i její skladba je pro člověka příznivější.
V pekárenství je žitná mouka lehce kombinovatelná s ostatními druhy mouk a dodává pečivu a chlebu specifickou a jakoby mazlavou chuť.
Žitná mouka je bílá s nádechem do šeda a je základem pro pečení tmavého pečiva (chleba, dalamánky, bagety), má méně lepku - proto se přidává mouka pšeničná, aby těsto lépe kynulo. Pečivo z žitné mouky vydrží déle čerstvé a vláčné. Kromě pečiva se žitná mouka používá také pro přípravu perníku.
Podle skandinávských výzkumů obsahuje žito řadu látek s podporou ochrany proti srdečním a cévním chorobám. Proto je vhodné zařazení žitné mouky do jídelníčku.
Příprava a využití: Mouka žitná celozrnná je vhodná jako příměs do bílé mouky, nebo jako její náhražka. Hodí se pří pečení chleba, perníku a perníkových výrobků. Produkty mají tmavší barvu, jsou syté a přirozeně trvanlivější.
Obsah balení: 1kg
Veganské
Bez přidaného cukru
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |
Množství | 1000 g |
Druh | žitné |
Hrubost mletí | hladké |
Celozrnné | ano |
Bio | ano |