Medovina s přírodním mandlovým aroma Medovina s přírodním mandlovým aroma. Medovina z Vysočiny je vyrobena tradiční metodou prokvašení a dlouhého zrání hustého medového základu s přídavkem 14 druhů bylin a koření. Dlouhodobým zkoušením vznikla rodinná receptura podle které se vždy snažíme vytvořit lahodný nápoj, který Vám přináší potěšení z dobrého pití. Byliny pomáhají k dobrému trávení a zažívání, koření je zase charakteristické svojí vůní  a jemnou hořkost dodává chmel. Proto můžete medovinu... Celý popis

Koupit za 999 Kč

Popis

Medovina s přírodním mandlovým aroma

Medovina s přírodním mandlovým aroma.

Medovina z Vysočiny je vyrobena tradiční metodou prokvašení a dlouhého zrání hustého medového základu s přídavkem 14 druhů bylin a koření. Dlouhodobým zkoušením vznikla rodinná receptura podle které se vždy snažíme vytvořit lahodný nápoj, který Vám přináší potěšení z dobrého pití. Byliny pomáhají k dobrému trávení a zažívání, koření je zase charakteristické svojí vůní  a jemnou hořkost dodává chmel. Proto můžete medovinu podávat i jako aperitiv. Hodnotné látky z medu celkově posilují organismus a přinášejí i duševní pohodu.

Doporučujeme pít vychlazenou nebo naopak ohřátou na teplotu kolem 40 C.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelařství Sláma
Příchuť ořechové - mandlové