Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví.Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod.Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené... Celý popis
Koupit za 28 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
PROBIO Pšenice červená 500 g Bio
Doprava:
49 Kč
Skladem
28 Kč
Koupit za 28 Kč
PROBIO Pšenice červená 500g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
PRO-BIO Česká červená pšenice 500 g
Doprava:
80 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Pšenice červená BIO 500 g Probio
Doprava:
79 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Pšenice červená BIO 500g, Probio
Doprava:
69 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Popis
Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví.Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod.Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.
Parametry
Výrobce | Pro-bio |
Množství | 500 g |
Druh | pšeničné |
Bio | ano |