Pšeničný bulgur hrubý Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny. Důležitý je samozřejmě i vysoký obsah zdraví prospěšných látek. V bulguru se nachází ohromné množství vlákniny, díky čemuž se bulgur hodí i k redukčním dietám – i jeho mála porce vás totiž dostatečně zasytí. Celkově pozitivní nutriční hodnota bulguru z něj dělá ideální potravinu... Celý popis
Koupit za 79 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Vital Country Bulgur pšeničný hrubý 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč

Vital Country Bulgur pšeničný hrubý 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
77 Kč
Koupit za 77 Kč
Popis
Pšeničný bulgur hrubý
Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny.
Důležitý je samozřejmě i vysoký obsah zdraví prospěšných látek. V bulguru se nachází ohromné množství vlákniny, díky čemuž se bulgur hodí i k redukčním dietám – i jeho mála porce vás totiž dostatečně zasytí. Celkově pozitivní nutriční hodnota bulguru z něj dělá ideální potravinu ke konzumaci, chceme-li jíst zdravě.
V bulguru je navíc i přes významný podíl bílkovin naprosté minimum tuku. Nemusíte se proto bát, že byste po jeho konzumaci tloustli, což je ostatně jeden z důvodů jeho popularity u všemožných dietních programů. Tato předvařená pšenice také skvěle stimuluje náš nervový systém i činnost střev.
Využití bulguru v kuchyni
Hojně se využívá kupříkladu v Libanonu, kde je bulgur jednou ze základních surovin při výrobě známého salátu tabouli. Jelikož zejména v těchto oblastech se jedná o velice populární potravinu, nalezneme ho i v dalších masových i vegetariánských jídlech – například ve falafelu.
Dají se z něj vyrobit karbanátky, nádivky, mnohdy se přidává do polévek a úplně nejčastěji se používá jako náhražka rýže – ať už jako příloha, nebo při přípravě rozličných rizot a podobně. Také se dá využít k přípravě kaší. Bulgur je jak stvořený pro vegany a vegetariány, neboť je velice lehce stravitelný díky obsahu vlákniny, minerálů a vitamínů.
Příprava bulguru
Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.
Složení
Loupaná, předvařená, drcená pšenice.
Alergen: lepek
Výživové údaje na 100 g
Energie
1383 kJ / 328 kcal
Tuky
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,23 g
Sacharidy
57,5 g
z toho cukry
0,41 g
Vláknina
12,0 g
Bílkoviny
12,29 g
Sůl
0,04 g
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.
Země původu
Kypr / Turecko / Ukrajina
Pšeničný bulgur je ideální přílohou tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Bulgur je tradiční pokrm jemné oříškové chuti, který je výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny.
Důležitý je samozřejmě i vysoký obsah zdraví prospěšných látek. V bulguru se nachází ohromné množství vlákniny, díky čemuž se bulgur hodí i k redukčním dietám – i jeho mála porce vás totiž dostatečně zasytí. Celkově pozitivní nutriční hodnota bulguru z něj dělá ideální potravinu ke konzumaci, chceme-li jíst zdravě.
V bulguru je navíc i přes významný podíl bílkovin naprosté minimum tuku. Nemusíte se proto bát, že byste po jeho konzumaci tloustli, což je ostatně jeden z důvodů jeho popularity u všemožných dietních programů. Tato předvařená pšenice také skvěle stimuluje náš nervový systém i činnost střev.
Využití bulguru v kuchyni
Hojně se využívá kupříkladu v Libanonu, kde je bulgur jednou ze základních surovin při výrobě známého salátu tabouli. Jelikož zejména v těchto oblastech se jedná o velice populární potravinu, nalezneme ho i v dalších masových i vegetariánských jídlech – například ve falafelu.
Dají se z něj vyrobit karbanátky, nádivky, mnohdy se přidává do polévek a úplně nejčastěji se používá jako náhražka rýže – ať už jako příloha, nebo při přípravě rozličných rizot a podobně. Také se dá využít k přípravě kaší. Bulgur je jak stvořený pro vegany a vegetariány, neboť je velice lehce stravitelný díky obsahu vlákniny, minerálů a vitamínů.
Příprava bulguru
Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.
Složení
Loupaná, předvařená, drcená pšenice.
Alergen: lepek
Výživové údaje na 100 g
Energie
1383 kJ / 328 kcal
Tuky
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,23 g
Sacharidy
57,5 g
z toho cukry
0,41 g
Vláknina
12,0 g
Bílkoviny
12,29 g
Sůl
0,04 g
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.
Země původu
Kypr / Turecko / Ukrajina
Parametry
Výrobce | Vital Country |