Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou. Tipy a... Celý popis
Koupit za 33 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Country Life Bio Jáhly 500g
Doprava:
70 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč

Country Life Jáhly BIO 500 g 500g
Doprava:
59 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč

Jáhly Bio 500g Country life
Doprava:
120 Kč
Skladem
48 Kč
Koupit za 48 Kč

Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
39 Kč
46 Kč
Koupit za 46 Kč

Country Life Jáhly BIO 500 g - bez příchutě
Doprava:
40 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč
Popis
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému.
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Tipy a recepty:
- polévky
- sladké pečení
- kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
- rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
- placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
- nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
- slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
- knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
500 gramů
ve 100g
Energetická hodnota
1493 kJ
357 kcal
Tuky
3,9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,09 g
Sacharidy
69 g
Z toho cukry
1,6 g
Bílkoviny
11 g
Sůl
0,01 g
Vláknina
3,9 g
Složení:
Jáhly - proso seté - produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku.
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Tipy a recepty:
- polévky
- sladké pečení
- kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
- rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
- placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
- nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
- slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
- knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
500 gramů
ve 100g
Energetická hodnota
1493 kJ
357 kcal
Tuky
3,9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,09 g
Sacharidy
69 g
Z toho cukry
1,6 g
Bílkoviny
11 g
Sůl
0,01 g
Vláknina
3,9 g
Složení:
Jáhly - proso seté - produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku.
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ano |