Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu. Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek,... Celý popis

Koupit za 35 Kč

Popis

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

 
Složení  

PŠENIČNÝ bulgur

 
 Alergeny

LEPEK

 
Návod k přípravě

Bulgur vařte 5 minut v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou. 

 
Nutriční hodnoty na 100 g        

Energetická hodnota 1448 kJ / 342 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 66,8 g
z toho cukry 2 g
Bílkoviny 10,6 g
Sůl 0,06 g

 
Země původu

Turecko 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Hmotnost 400 g