BrainMax Pure Rýžová mouka, bezlepková BIO, 1 kg Rýžová mouka je vyrobena z jemné mleté rýže. Využívá se k přípravě nepečených dezertů a její hlavní výhodou je lehká stravitelnost. Je přirozeně bezlepková a tím je vhodná pro přípravu pokrmů pro osoby s celiakií. Rýžovou mouku lze použít k výrobě těstovin, zahuštění omáček i polévek, tak také k přípravě nepečených dezertů. Mouka je bohatá na vitamíny a bílkoviny a slouží jako běžná náhrada za pšeničnou mouku. Rýžová mouka zvětšuje svůj objem a má... Celý popis
Koupit za 129 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BrainMax Pure Rýžová mouka bezlepková BIO 1000 g
Doprava:
88 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
BrainMax Pure Rýžová mouka - bezlepková BIO, 1 kg
Doprava:
59 Kč
99 Kč
Koupit za 99 Kč
BrainMax Pure Rýžová mouka, bezlepková BIO, 1 kg *cz-bio-001 certifikát
Doprava:
60 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Popis
BrainMax Pure Rýžová mouka, bezlepková BIO, 1 kg
Rýžová mouka je vyrobena z jemné mleté rýže. Využívá se k přípravě nepečených dezertů a její hlavní výhodou je lehká stravitelnost. Je přirozeně bezlepková a tím je vhodná pro přípravu pokrmů pro osoby s celiakií. Rýžovou mouku lze použít k výrobě těstovin, zahuštění omáček i polévek, tak také k přípravě nepečených dezertů. Mouka je bohatá na vitamíny a bílkoviny a slouží jako běžná náhrada za pšeničnou mouku. Rýžová mouka zvětšuje svůj objem a má výborné pojivové vlastnosti.
Rýžová mouka poskytuje značné množství vlákniny, která je důležitá jak pro trávicí systém, tak snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Nejčastěji se mísí s jinými druhy bezlepkové mouky, například kukuřičnou nebo pohankovou.
Přednosti BrainMax Pure rýžové mouky:
- 100% bezlepková.
- Vhodná k pečení i vaření.
- Lehce stravitelná.
- Nízký obsah tuku.
- BIO, VEGAN, RAW.
- Země původu: Thajsko
Možnosti použití rýžové mouky
- Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
- Ideální k přípravě nepečených dezertů.
Populární recepty s rýžovou moukou
Jablečné muffiny
Složení:
- 155 g rýžové mouky
- 40 g ovesných vloček
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 lžička sody
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 160 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 červená jablka
- 60 ml brusinkového džusu
Postup:
Troubu předehřejte na 175°C a připravte si plech na muffiny. V míse smíchejte mouku, vločky, lněné semínka, sodu, skořici a muškátový oříšek. Ve velké míse vyšlehejte vajíčko, jogurt a máslo. Přidejte jablka nakrájená na kostičky a brusinkový džus. Suché ingredience přimíchejte k mokrým. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu těsto rovnoměrně rozdělte a pečte 30 minut.
Lívance z rýžové mouky
Složení:
- 160 g rýžové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- Špetka soli
- 120 ml mléka
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
Postup:
V míse smíchejte rýžovou mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a promíchejte. Mléko, vaječný žloutek a med vyšlehejte. Mokré ingredience přimíchejte k suchým. V menší misce vyšlehejte vaječný bílek a přidejte k těstu. Lívance smažte na oleji nebo na másle.
Smažená kuřecí křidélka
Složení:
- 2 kg kuřecích křidélek
- 500 g rýžové mouky
- Slunečnicový olej na smažení
Na marinádu:
- 10 stroužků česneku, nasekaných na drobno
- 1 lžička zázvoru
- 3 jarní cibulky
- 250 ml ústřicové omáčky
- 250 ml kokosových aminos
- 50 ml rybí omáčky
- 100 g kokosového cukru
Postup:
Veškeré ingredience na marinádu společně promíchejte ve velké míse. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte tak, aby byla všechna křidélka obalená v marinádě. Mísu přikryje potravinářskou fólií a nechejte 3 hodiny marinovat v lednici. Mouku nasypejte do velké mísy a křidélka v ní obalte. Nechejte 5 minut stát. Mezitím se ve velkém hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje. Křidélka smažte dozlatova.
Přednosti BrainMax Pure Rýžové mouky
100% bezlepková
Rýžová mouka je vhodná alternativa pro osoby trpící celiakií.
Lehce stravitelná
Rýžová mouka je lehce stravitelná a má velmi nízký obsah tuku.
Vhodná k pečení i vaření
Rýžová mouka najde své využití jak zahušťování pokrmů, tak také k přípravě nepečených dezertů.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše rýžová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO rýžová mouka
Původ: Thajsko
Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 kg
Rýžová mouka je vyrobena z jemné mleté rýže. Využívá se k přípravě nepečených dezertů a její hlavní výhodou je lehká stravitelnost. Je přirozeně bezlepková a tím je vhodná pro přípravu pokrmů pro osoby s celiakií. Rýžovou mouku lze použít k výrobě těstovin, zahuštění omáček i polévek, tak také k přípravě nepečených dezertů. Mouka je bohatá na vitamíny a bílkoviny a slouží jako běžná náhrada za pšeničnou mouku. Rýžová mouka zvětšuje svůj objem a má výborné pojivové vlastnosti.
Rýžová mouka poskytuje značné množství vlákniny, která je důležitá jak pro trávicí systém, tak snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Nejčastěji se mísí s jinými druhy bezlepkové mouky, například kukuřičnou nebo pohankovou.
Přednosti BrainMax Pure rýžové mouky:
- 100% bezlepková.
- Vhodná k pečení i vaření.
- Lehce stravitelná.
- Nízký obsah tuku.
- BIO, VEGAN, RAW.
- Země původu: Thajsko
Možnosti použití rýžové mouky
- Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
- Ideální k přípravě nepečených dezertů.
Populární recepty s rýžovou moukou
Jablečné muffiny
Složení:
- 155 g rýžové mouky
- 40 g ovesných vloček
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 lžička sody
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 160 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 červená jablka
- 60 ml brusinkového džusu
Postup:
Troubu předehřejte na 175°C a připravte si plech na muffiny. V míse smíchejte mouku, vločky, lněné semínka, sodu, skořici a muškátový oříšek. Ve velké míse vyšlehejte vajíčko, jogurt a máslo. Přidejte jablka nakrájená na kostičky a brusinkový džus. Suché ingredience přimíchejte k mokrým. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu těsto rovnoměrně rozdělte a pečte 30 minut.
Lívance z rýžové mouky
Složení:
- 160 g rýžové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- Špetka soli
- 120 ml mléka
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
Postup:
V míse smíchejte rýžovou mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a promíchejte. Mléko, vaječný žloutek a med vyšlehejte. Mokré ingredience přimíchejte k suchým. V menší misce vyšlehejte vaječný bílek a přidejte k těstu. Lívance smažte na oleji nebo na másle.
Smažená kuřecí křidélka
Složení:
- 2 kg kuřecích křidélek
- 500 g rýžové mouky
- Slunečnicový olej na smažení
Na marinádu:
- 10 stroužků česneku, nasekaných na drobno
- 1 lžička zázvoru
- 3 jarní cibulky
- 250 ml ústřicové omáčky
- 250 ml kokosových aminos
- 50 ml rybí omáčky
- 100 g kokosového cukru
Postup:
Veškeré ingredience na marinádu společně promíchejte ve velké míse. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte tak, aby byla všechna křidélka obalená v marinádě. Mísu přikryje potravinářskou fólií a nechejte 3 hodiny marinovat v lednici. Mouku nasypejte do velké mísy a křidélka v ní obalte. Nechejte 5 minut stát. Mezitím se ve velkém hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje. Křidélka smažte dozlatova.
Přednosti BrainMax Pure Rýžové mouky
100% bezlepková
Rýžová mouka je vhodná alternativa pro osoby trpící celiakií.
Lehce stravitelná
Rýžová mouka je lehce stravitelná a má velmi nízký obsah tuku.
Vhodná k pečení i vaření
Rýžová mouka najde své využití jak zahušťování pokrmů, tak také k přípravě nepečených dezertů.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše rýžová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO rýžová mouka
Původ: Thajsko
Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 kg
Parametry
Výrobce | BrainMax |
Množství | 1000 g |
Druh | rýžové |
Bezlepkové | ano |
Bio | ano |