SÓjová omáčka KIKKOMAN - 1L  Pro umocnění chuti z každého kousku Každý kousek sushi namočený do sójové omáčky Kikkoman vytvoří ve vašich ústech fenomenální chuť. Sushi a sójová omáčka k sobě patří jako oceán a ryby. Stejně tak záleží především na její vysoké kvalitě, protože jedině tak Vám bude zprostředkována naprosto dokonalá chuť. Sójová omáčka Kikkoman je jednou z těch nejkvalitnějších. Čistě přírodní fermentace rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice probíhá pomalu a trvá několik měsíců,... Celý popis

Koupit za 259 Kč

Popis

SÓjová omáčka KIKKOMAN - 1L 

Pro umocnění chuti z každého kousku

Každý kousek sushi namočený do sójové omáčky Kikkoman vytvoří ve vašich ústech fenomenální chuť. Sushi a sójová omáčka k sobě patří jako oceán a ryby. Stejně tak záleží především na její vysoké kvalitě, protože jedině tak Vám bude zprostředkována naprosto dokonalá chuť. Sójová omáčka Kikkoman je jednou z těch nejkvalitnějších. Čistě přírodní fermentace rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice probíhá pomalu a trvá několik měsíců, což je po mnohých stránkách zárukou té nejvyšší jakkosti.

Má světlehnědou barvu a přijemnou silně aromatickou vůni.

Použití 

- Jako omáčka k sushi

- Dochucovadlo do polévek, omáček, na těstoviny, rýži

- Na marinování masa a k přípravě minutek

Skladování 

Objem: 1000ml

Složení: voda, sójové boby, pšenice, sůl, alkohol

Skladujte v suchu a temnu. 

Vyrobeno: Holandsko

 

TIP NA SKVĚLÝ RECEPT 

Voňavá kachna na pomerančích

1 mladá kachna, (asi dvoukilová),

100 ml slunečnicového oleje,

3 pomeranče, (chemicky neošetřené),

1 cibule, 1 lžíce nerafinovaného cukru,

4 lžíce pomerančové marmelády,

300 ml bílého vína, 500 ml drůbežího vývaru,

4 lžíce sójové omáčky Kikkoman,

sůl, mletý bílý pepř

Kachnu opláchněte a osušte. Nasekejte na porce, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, pomeranče oloupejte a rozdělte na dílky, odstraňte i bílou kůru a překrájejte. Kůru z jednoho pomeranče oškrábejte škrabkou a také nakrájejte nadrobno.

V pekáči rozehřejte olej, na který přidejte cibulku, nechte zesklovatět a přidejte cukr, kůru, vývar, víno, sójovou omáčku. Provařte a kachnu vložte kůží dolů. Přiklopte a dejte do trouby, pečte při 160 stupních asi 40 minut. Pak kachnu obraťte a přiklopenou pečte ještě dalších 40 minut. Průběžně kontrolujte, přelévejte výpekem a podlévejte vývarem. Nakonec štávu slijte.

Kachnu přendejte na plech a dopečte při 180 stupních dozlatova. Do šťávy přidejte pomeranče, marmeládu a provařte. Dochuťte solí, pepřem, případně chilli. Můžete přecedit nebo ponechat s kousky pomerančů.

Pokrm podávejte s rýží nebo malými brambůrky.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kikkoman
Objem 1000 ml