Tradiční medovina vařená ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských medů dozrávající několik let v dubových sudech. Tradiční medovina je nejstarší slovanský nápoj. Pro své blahodárné účinky se pila na svatebních, královských a jiných slavnostních hostinách. Tradiční slovenskou medovinu vyráběl Dr. Tomka od roku 1989 ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských včelích medů. Jeden litr nápoje obsahoval cca 0,5kg medu. Následným kvašením vzniká alkoholický nápoj, který své charakteristické chuťové vlastnosti... Celý popis
Koupit za 2 750 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Tradičná slovenská medovina - Tomka (10,00 l)
Doprava:
115 Kč
2 750 Kč
Koupit za 2 750 Kč
Popis
Tradiční medovina vařená ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských medů dozrávající několik let v dubových sudech.
Tradiční medovina je nejstarší slovanský nápoj. Pro své blahodárné účinky se pila na svatebních, královských a jiných slavnostních hostinách. Tradiční slovenskou medovinu vyráběl Dr. Tomka od roku 1989 ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských včelích medů. Jeden litr nápoje obsahoval cca 0,5kg medu. Následným kvašením vzniká alkoholický nápoj, který své charakteristické chuťové vlastnosti nabývá několikaletým zráním v dubových sudech ve sklepích starobylé Nitry.
Od roku 2019 je používáno k výrobě nových sarží o něco méně medu, neboť původní medovina byla pro mnoho zákazníků příliš sladká a Tomka se chce odlišit od ostatních slovenských výrobců, od nichž jsou na trhu převážně velmi sladké medoviny. Pro dlouholeté příznivce medovin Tomka to může být zklamání, ale třeba se zase dočkáme původní receptury. Osobně za ni v Medovinárně průběžně lobujeme :) Nicméně i tak je tato nová varianta vynikající, takže ji všem doporučujeme.
Medovina je vyráběna bez chemických přísad. Podávejte vychlazenou na 10°C, nebo ohřátou na 55°C.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tradiční medovina je nejstarší slovanský nápoj. Pro své blahodárné účinky se pila na svatebních, královských a jiných slavnostních hostinách. Tradiční slovenskou medovinu vyráběl Dr. Tomka od roku 1989 ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských včelích medů. Jeden litr nápoje obsahoval cca 0,5kg medu. Následným kvašením vzniká alkoholický nápoj, který své charakteristické chuťové vlastnosti nabývá několikaletým zráním v dubových sudech ve sklepích starobylé Nitry.
Od roku 2019 je používáno k výrobě nových sarží o něco méně medu, neboť původní medovina byla pro mnoho zákazníků příliš sladká a Tomka se chce odlišit od ostatních slovenských výrobců, od nichž jsou na trhu převážně velmi sladké medoviny. Pro dlouholeté příznivce medovin Tomka to může být zklamání, ale třeba se zase dočkáme původní receptury. Osobně za ni v Medovinárně průběžně lobujeme :) Nicméně i tak je tato nová varianta vynikající, takže ji všem doporučujeme.
Medovina je vyráběna bez chemických přísad. Podávejte vychlazenou na 10°C, nebo ohřátou na 55°C.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Parametry
Výrobce | Tomka |