Kardamom celý Vzhled: sušené, téměř zralé plody Kardamovníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton var. miniscula Burkill) Barva: tobolky mají barvu od světle zelené až po intenzivně zelenou Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický... Celý popis
Koupit za 210 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Kardamom celý (100g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
210 Kč
Koupit za 210 Kč
Popis
Kardamom celý
Vzhled: sušené, téměř zralé plody Kardamovníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton var. miniscula Burkill)
Barva: tobolky mají barvu od světle zelené až po intenzivně zelenou
Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu.
Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; do roku 2000 se tato země stala největším producentem a vývozcem kardamomu na světě.
Lusky Elettaria jsou světle zelené, zatímco Amomum má lusky větší a tmavě hnědé.
Použití v kuchyni: dochucovadlo do pokrmů i nápojů, indická kuchyně, vánoční cukroví, do mase, do čaje i kávy.
Kardamom byl znám u Řeků či Římanů, kteří ho žvýkali, aby měli čisté zuby a svěží dech.
Pozitivní účinky:
pomáhá uvolnit žaludeční křeče
zmírňuje pálení žáhy
zvyšuje chuť k jídlu
pomáhá udržovat pravidlný srdeční rytmus
pomáhá při nevolnosti a bolesti hlavy
při hubnutí
zlepšuje zrak
zlepšuje funkci ledvin
Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled: sušené, téměř zralé plody Kardamovníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton var. miniscula Burkill)
Barva: tobolky mají barvu od světle zelené až po intenzivně zelenou
Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu.
Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; do roku 2000 se tato země stala největším producentem a vývozcem kardamomu na světě.
Lusky Elettaria jsou světle zelené, zatímco Amomum má lusky větší a tmavě hnědé.
Použití v kuchyni: dochucovadlo do pokrmů i nápojů, indická kuchyně, vánoční cukroví, do mase, do čaje i kávy.
Kardamom byl znám u Řeků či Římanů, kteří ho žvýkali, aby měli čisté zuby a svěží dech.
Pozitivní účinky:
pomáhá uvolnit žaludeční křeče
zmírňuje pálení žáhy
zvyšuje chuť k jídlu
pomáhá udržovat pravidlný srdeční rytmus
pomáhá při nevolnosti a bolesti hlavy
při hubnutí
zlepšuje zrak
zlepšuje funkci ledvin
Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | kardamom |
Hmotnost | 100 g |
Značka | Profikoření |
Forma | celé |