Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou. Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou. Medovina... Celý popis

Koupit za 354 Kč

Popis

Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.

Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Medovina a medová vína Dvořák