Cizrně se také říká římský hrách. Je to luštěnina s jemné oříškové chuti a má lehce krémovou konzistencí. Je vhodná jako příloha nebo jako základ pomazánek či polévek. Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku. Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka... Celý popis
Koupit za 138 Kč- Od nejoblíbenějších
 - Od nejlevnějších
 - Od nejdražších
 
        
        
        80 %
        
        
    
    Cizrna 1 kg BIO COUNTRY LIFE
            
                Doprava:
                
                                              49 Kč
                                     
            
            
    
        138 Kč
    
    
        Koupit za 138 Kč
    
        
        
        92 %
        
        
    
    Cizrna Bio 1kg Country Life
            
                Doprava:
                
                                              120 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        128 Kč
    
    
        Koupit za 128 Kč
    
        
        
        98 %
        
        
    
    Cizrna 1 kg BIO COUNTRY LIFE
            
                Doprava:
                
                                              39 Kč
                                     
            
            
    
        124 Kč
    
    
        Koupit za 124 Kč
    
        
        
        97 %
        
        
    
    Country Life Cizrna BIO 1 kg 1000g
            
                Doprava:
                
                                              59 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        123 Kč
    
    
        Koupit za 123 Kč
    
        
        
        95 %
        
        
    
    Cizrna 1 kg BIO COUNTRY LIFE
            
                Doprava:
                
                                              79 Kč
                                     
            
            
    
        122 Kč
    
    
        Koupit za 122 Kč
    
Popis
            Cizrně se také říká římský hrách. Je to luštěnina s jemné oříškové chuti a má lehce krémovou konzistencí. Je vhodná jako příloha nebo jako základ pomazánek či polévek.
Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Využití:
- kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
- polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
- zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
- pražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsů
- Cizrnová moussaka
- Cizrnová karobela - podobným způsobem můžete připravit i slanou pomazánku, k cizrně se hodí česnek, bylinky nebo třeba sušená rajčata
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Cizrna*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – cizrna.
Země původu:
Turecko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Cizrnu namočte na 8–12 hodin propláchněte a vařte do měkka 1–1,5 hodiny.
    Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Využití:
- kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
- polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
- zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
- pražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsů
- Cizrnová moussaka
- Cizrnová karobela - podobným způsobem můžete připravit i slanou pomazánku, k cizrně se hodí česnek, bylinky nebo třeba sušená rajčata
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Cizrna*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – cizrna.
Země původu:
Turecko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Cizrnu namočte na 8–12 hodin propláchněte a vařte do měkka 1–1,5 hodiny.
Parametry
| Výrobce | Country Life | 
| Bio | ano |