Cizrnu neboli hrách římský patří do stejné skupiny luštěnin jako třeba fazole nebo čočka. Cizrna obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky. Obsahuje velké množství železa, vápníku, draslíku, manganu a hořčíku. Navíc vyniká vysokým obsahem zdravých tuků a vlákniny. Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost... Celý popis
Koupit za 79 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Cizrna KING - Natural 500g
Doprava:
89 Kč
79 Kč
Koupit za 79 Kč

Natural Jihlava Cizrna KING Natural 0,5 kg
Doprava:
69 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč

Cizrna KING - Natural 500g
Doprava:
49 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
Popis
Cizrnu neboli hrách římský patří do stejné skupiny luštěnin jako třeba fazole nebo čočka. Cizrna obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky. Obsahuje velké množství železa, vápníku, draslíku, manganu a hořčíku. Navíc vyniká vysokým obsahem zdravých tuků a vlákniny.
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném
Složení
cizrna 100%
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1508kJ/361kcal
Tuky
5,50g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,36g
Sacharidy
55,80g
z toho cukry
6,50g
Vláknina
15,50g
Bílkoviny
20,80g
Sůl
0,025g
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném
Složení
cizrna 100%
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1508kJ/361kcal
Tuky
5,50g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,36g
Sacharidy
55,80g
z toho cukry
6,50g
Vláknina
15,50g
Bílkoviny
20,80g
Sůl
0,025g
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |