Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním... Celý popis
Koupit za 64 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bionebio BIO čokoláda v prášku MÉĎA 150g
Doprava:
zdarma
Skladem
64 Kč
Koupit za 64 Kč
Bio nebio Čokoláda v prášku Méďa BIO 150g, Bio*nebio
Doprava:
69 Kč
Skladem
63 Kč
Koupit za 63 Kč
Bio Nebio Čokoláda v prášku BIO – 150 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Popis
Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Příprava: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura* 60%, odtučněný kakaový prášek* 40% (kakao nejméně 40%, kakaové máslo 4,4%), Bourbon vanilka*
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1533kJ (364kcal)
Tuky 4,4g ; z toho nasycené mastné kyseliny 2,8g
Sacharidy 62,8g ; z toho cukry 57,1g
Vláknina 13,9g
Bílkoviny 11,2g
Sůl
Příprava: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura* 60%, odtučněný kakaový prášek* 40% (kakao nejméně 40%, kakaové máslo 4,4%), Bourbon vanilka*
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1533kJ (364kcal)
Tuky 4,4g ; z toho nasycené mastné kyseliny 2,8g
Sacharidy 62,8g ; z toho cukry 57,1g
Vláknina 13,9g
Bílkoviny 11,2g
Sůl
Parametry
Výrobce | BioNebio |
Hmotnost | 150 g |
Druh | čokoláda |