Legendární a jedinečná Slovácká borovička je tradičním produktem vizovického regionu a navazuje na historii výroby borovičky již z 19. století. Ve vůni i chuti dominují plody černého jalovce, to vše v podobě čistého, jemného destilátu. Borovičkový destilát necháváme uležet minimálně půl roku před plněním do lahví za účelem sladění, vyváženosti a zjemnění chuti. Výroba borovičky má ve Vizovicích stovky let trvající tradici, a je také neodmyslitelně spjata s historií palírenství ve Vizovicích a osobami... Celý popis
Koupit za 280 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BOROVIČKA SLOVÁCKÁ 45% 0,7l (holá láhev)
Doprava:
94 Kč
Skladem
280 Kč
Koupit za 280 Kč
Slovácká Borovička 45% 0,7 l (holá láhev)
Doprava:
79 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Slovácká Borovička 0,7l 45% (holá láhev)
Doprava:
69 Kč
Skladem
309 Kč
Koupit za 309 Kč
Slovácká Borovička 45% 0,7 l (holá láhev)
Doprava:
59 Kč
Skladem
339 Kč
Koupit za 339 Kč
Slovácká borovička 45% 0,7 l (holá láhev)
Doprava:
65 Kč
Skladem
325 Kč
Koupit za 325 Kč
Popis
Legendární a jedinečná Slovácká borovička je tradičním produktem vizovického regionu a navazuje na historii výroby borovičky již z 19. století.
Ve vůni i chuti dominují plody černého jalovce, to vše v podobě čistého, jemného destilátu.
Borovičkový destilát necháváme uležet minimálně půl roku před plněním do lahví za účelem sladění, vyváženosti a zjemnění chuti.
Výroba borovičky má ve Vizovicích stovky let trvající tradici, a je také neodmyslitelně spjata s historií palírenství ve Vizovicích a osobami Karla Singera a Zikmunda Jelínka. Tradiční výrobní postup zachovávající průtahovou destilaci jako základ výroby borovičky se v nezměněné podobě užívá dodnes. Modernizovány byly pouze technologie, které přispívají k tomu, že jalovcový destilát je ještě jemnější a čistější než dříve, stále si ale zachovává svou charakteristickou drsnou podstatu.
Název produktu, Slovácká borovička, možná překvapí – vyrábí ji přece tradiční valašský výrobce. Vznikl v době exportních úspěchů Rudolfa Jelínka v USA. Na tamním trhu byla ve třicátých letech minulého století velmi populární a úspěšná slovenská borovička. Rudolf Jelínek hledal cesty, jak vytvořit konkurenci tomuto produktu, a tak vymyslel název Slovácká borovička, což bylo v anglicky mluvících zemích prakticky neodlišitelné od slovenské borovičky.
Ve vůni i chuti dominují plody černého jalovce, to vše v podobě čistého, jemného destilátu.
Borovičkový destilát necháváme uležet minimálně půl roku před plněním do lahví za účelem sladění, vyváženosti a zjemnění chuti.
Výroba borovičky má ve Vizovicích stovky let trvající tradici, a je také neodmyslitelně spjata s historií palírenství ve Vizovicích a osobami Karla Singera a Zikmunda Jelínka. Tradiční výrobní postup zachovávající průtahovou destilaci jako základ výroby borovičky se v nezměněné podobě užívá dodnes. Modernizovány byly pouze technologie, které přispívají k tomu, že jalovcový destilát je ještě jemnější a čistější než dříve, stále si ale zachovává svou charakteristickou drsnou podstatu.
Název produktu, Slovácká borovička, možná překvapí – vyrábí ji přece tradiční valašský výrobce. Vznikl v době exportních úspěchů Rudolfa Jelínka v USA. Na tamním trhu byla ve třicátých letech minulého století velmi populární a úspěšná slovenská borovička. Rudolf Jelínek hledal cesty, jak vytvořit konkurenci tomuto produktu, a tak vymyslel název Slovácká borovička, což bylo v anglicky mluvících zemích prakticky neodlišitelné od slovenské borovičky.
Parametry
Výrobce | Rudolf Jelínek |
Alkohol | 45 % |
Objem | 0.7 l |
Země původu | Česká republika |
Druh | Borovička |
Druh balení | holá láhev |