Ebies Kmín mletý 50 g

0 %
Stars
(0 hodnocení)

Kmín mletý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě. Zdravotní účinky: Podporuje trávení,... Celý popis

Koupit za 35 Kč

Popis

Kmín mletý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: může obsahovat stopové množství glutenu, celeru a hořčice.
Náš tip: Kmín se přidává k bramborám při vaření, tlumí jedovatost látek, které se z brambor při vaření vylučují!
Recept:
Šumavský chléb
380ml vody, ocet, olej, sůl, cukr, mletý kmín, 350g hladké mouky, 140g chlebové mouky, 75g žitné mouky, 75g pšeničné mouky, sušené droždí

Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou, nasypeme droždí a přisypeme kmín.

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Ebies
Hmotnost 50 g