Morkové kosti se prodávají nasekané na menší špalíky, v jejichž středu se ukrývá morek. V případě mladšího dobytka má červenou až načervenalou barvu, u starších kusů je narůžovělý. Tepelně opracovaný má želatinovou konzistenci a vyznačuje se velmi delikátní chutí. Morkové kosti se s oblibou využívají na polévky, vývary a demi-glace. Lze je také péci v troubě a morek poté konzumovat samostatně s pečivem, nebo z něj připravit pomazánku ochucenou solí, česnekem, petrželkou a citronovou šťávou. Při... Celý popis

Koupit za 120 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Morkové kosti se prodávají nasekané na menší špalíky, v jejichž středu se ukrývá morek. V případě mladšího dobytka má červenou až načervenalou barvu, u starších kusů je narůžovělý. Tepelně opracovaný má želatinovou konzistenci a vyznačuje se velmi delikátní chutí.

Morkové kosti se s oblibou využívají na polévky, vývary a demi-glace. Lze je také péci v troubě a morek poté konzumovat samostatně s pečivem, nebo z něj připravit pomazánku ochucenou solí, česnekem, petrželkou a citronovou šťávou. Při tepelné úpravě je třeba hlídat čas – morek je tvořen převážně tukem a po určité době se rozpustí. Syrový morek se využívá také k přípravě knedlíčků do polévky.

Adresa dodavatele

Kostelecké uzeniny a.s., 588 61 Kostelec 60,
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kostelecke uzeniny