Směs na konopný chléb - bez lepku a jiných alergenů Chtěli byste si pochutnat na křupavém, čerstvém voňavém chlebu, ale musíte dodržovat bezlepkovou či HIT dietu? Nebo vás trápí jiné potravinové alergie, kvůli kterým jste museli vyřadit chléb z vašeho jídelníčku? Pak vyzkoušejte tuto bezlepkovou směs na konopný chléb a upečte si doma chutný bochník, který neobsahuje žádné alergeny! Bezlepková směs na konopný chléb potěší všechny celiaky, osoby s potravinovými alergiemi, HIT dietou i vegany. Její... Celý popis

Koupit za 79 Kč

Popis

Směs na konopný chléb - bez lepku a jiných alergenů
Chtěli byste si pochutnat na křupavém, čerstvém voňavém chlebu, ale musíte dodržovat bezlepkovou či HIT dietu? Nebo vás trápí jiné potravinové alergie, kvůli kterým jste museli vyřadit chléb z vašeho jídelníčku? Pak vyzkoušejte tuto bezlepkovou směs na konopný chléb a upečte si doma chutný bochník, který neobsahuje žádné alergeny!

Bezlepková směs na konopný chléb potěší všechny celiaky, osoby s potravinovými alergiemi, HIT dietou i vegany. Její složení je totiž naprosto jedinečné – nejen, že neobsahuje lepek, ale ani žádné jiné alergeny.
Zapomeňte tedy na vejce, droždí, kvásek, cukr, mléko, konzervační látky, pšeničný škrob, sóju, hydrogenované tuky či GMO – nic z toho v této směsi nenajdete. I přes to si ale díky ní zvládnete upéct chleba, který si podmaní vaše chuťové buňky lahodnou, lehce oříškovou chutí.
Návod na přípravu jednoho chleba
Do 220 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut.
Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 78 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.
Upozornění: nepoužívejte formu na pečení, chléb by se dobře nepropekl. Pokud chcete péct v domácí pekárně, musíte bezpodmínečně vynechat program na kynutí, neboť tento chléb neobsahuje droždí ani kvásek.

Z jednoho balení 500 g můžete upéct dva 400 gramové chleby a z kilového 4 chleby.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), konopná mouka, jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1599 kJ / 382 kcal

Tuky
9,69 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
1,26 g

Sacharidy
60,4 g

    z toho cukry
1,9 g

Vláknina
67,5 g

Bílkoviny
36,31 g

Sůl
1,22 g

Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Zobrazit více