Popis GRIZLY Švestky sušené 1000 g - Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce - Složení: Sušené švestky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný - Země původu: Bulharsko - Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. - Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který... Celý popis
Koupit za 111 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
GRIZLY Švestky sušené tasty 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
111 Kč
Koupit za 111 Kč
98 %
GRIZLY Švestky sušené 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
140 Kč
Koupit za 140 Kč
81 %
GRIZLY Švestky sušené 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
139 Kč
Koupit za 139 Kč
96 %
Grizly Švestky sušené 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
125 Kč
Koupit za 125 Kč
98 %
Grizly Švestky sušené 500 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
125 Kč
Koupit za 125 Kč
Popis
Popis
GRIZLY Švestky sušené 1000 g
- Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
- Složení: Sušené švestky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný
- Země původu: Bulharsko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené jemné. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené totiž pochází zpravidla z evropských zemí, mají tudíž menší přísun slunečního svitu než Švestky sušené jemné, které mají svůj původ v Jižní Americe. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení.
Složení:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 006 kJ / 240 kcal
Tuky:
0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
64 g
z toho cukry:
38 g
Vláknina:
7,1 g
Bílkoviny:
2,2 g
Sůl:
0 g
GRIZLY Švestky sušené 1000 g
- Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
- Složení: Sušené švestky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný
- Země původu: Bulharsko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené jemné. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené totiž pochází zpravidla z evropských zemí, mají tudíž menší přísun slunečního svitu než Švestky sušené jemné, které mají svůj původ v Jižní Americe. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení.
Složení:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 006 kJ / 240 kcal
Tuky:
0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
64 g
z toho cukry:
38 g
Vláknina:
7,1 g
Bílkoviny:
2,2 g
Sůl:
0 g
Parametry
| Výrobce | Grizly |
| Druh | švestka |
| Hmotnost | 500 g |
| Úprava | bez přidaného cukru |
| Forma | celé |