Balení: 500g Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Po dobytí Ameriky bylo pěstování chia postupně potlačováno a nahrazováno evropským obilím a zeleninou. Nechybělo málo a chia semínka zcela vymizela. Naštěstí v 90. letech 20. století byla "znovuobjevena"... Celý popis

Koupit za 79 Kč

Popis

Balení: 500g

Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Po dobytí Ameriky bylo pěstování chia postupně potlačováno a nahrazováno evropským obilím a zeleninou. Nechybělo málo a chia semínka zcela vymizela. Naštěstí v 90. letech 20. století byla "znovuobjevena" a brzy se stala skutečným hitem. Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří součást našeho bezlepkového chleba ENERGY s chia.

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S CHIA MOUKOU – BEZ LEPKU

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb ENERGY s moukou z chia semínek.

K tomu přidáte

380 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 380 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 380 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Složení

Složení
kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia – šalvěje hispánské (Salvia Hispanica) (6 %), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Může obsahovat
stopy sezamu

Bez
lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek

Obsah
chia mouky: 6 %

 

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota
1526 kJ / 361 kcal

Tuky
1,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g

Sacharidy
85 g

z toho cukry
2,1 g

Bílkoviny
1,8 g

Sůl
2,0 g

 

Skladování a původ

Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Vyrobeno v
České republice
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Adveni Medical
Hmotnost 500 g
Chléb ano