Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem. Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě. Vyrobeno přírodní fermentací. Tipy na použití: - ume zálivka s medem – rozmíchejte... Celý popis
Koupit za 69 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
 100 %
        
        
        100 %
        
        
    
    Sunfood Umeocet 300 ml
            
                Doprava:
                
                                              70 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        69 Kč
    
    
        Koupit za 69 Kč
    
 100 %
        
        
        100 %
        
        
    
    Umeocet 300 ml SUNFOOD
            
                Doprava:
                
                                              59 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        86 Kč
    
    
        Koupit za 86 Kč
    
 99 %
        
        
        99 %
        
        
    
    Sunfood Umeocet, 300 ml
            
                Doprava:
                
                                              80 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        89 Kč
    
    
        Koupit za 89 Kč
    
 100 %
        
        
        100 %
        
        
    
    BioVaRa Ume ocet 300ml
            
                Doprava:
                
                                              80 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        83 Kč
    
    
        Koupit za 83 Kč
    
 79 %
        
        
        79 %
        
        
    
    SUNFOOD VM s.r.o. Umeocet 300ml Sunfood 4845
            
                Doprava:
                
                                              89 Kč
                                     
            
            
    
        83 Kč
    
    
        Koupit za 83 Kč
    
Popis
            Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Jak používat:
Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.
Složení:
UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)
Země původu:
MITOKU - dovoz z Japonska
 
        
    Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Jak používat:
Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.
Složení:
UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)
Země původu:
MITOKU - dovoz z Japonska
Parametry
| Výrobce | Sunfood | 
| Bio | ne | 
 
     
 
         
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
