Doporučujeme k: rizotu, uzenému lososu, masu, vařeným bramborám, rybám, kaviáru, Foie Gras, sýrům, uzeninám, ovoci (jahody, lesní plody, mango, broskve...), vařeným jablkům a hruškám, zmrzlině, panna cottě, vynikající digestiv na závěr jídla. Barva  balsamikového octu je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v  kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných... Celý popis

Koupit za 3 170 Kč

Popis

Doporučujeme k: rizotu, uzenému lososu, masu, vařeným bramborám, rybám, kaviáru, Foie Gras, sýrům, uzeninám, ovoci (jahody, lesní plody, mango, broskve...), vařeným jablkům a hruškám, zmrzlině, panna cottě, vynikající digestiv na závěr jídla.

Barva  balsamikového octu je tmavá , způsobená  zpracováním hroznů odrůdy  Lambrusco. Pro výrobu se používá výhradně vařená hroznová štáva (mosto cotto), nikoliv v  kombinaci s vinným octem. Tento produkt zraje v dubových soudkách různých velikostí zvaných "batteria" minimálně 15let. 

 Vůně je  delikátní, intenzivní, povidlová.  Chuť je  sladká, s výrazným dlouhým závěrem. Jelikož se jedná o exkluzivní produkt, používá se i jako digestiv na závěr významných slavnostních večeří či obědů, například na dezerty, na ovoce.

  Jak se rodí bílé balsamico  

Postup pro výrobu Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.
Krok 1: sklizeň Sklizně hroznů se stále provádí ručně, podle tradice, vybírají nejlepší hrozny Trebbiano . Odehrává se v měsících září a říjnu, kdy je poměr mezi cukrem a kyselinkou vyšší, a to je velmi důležitá fáze při výrobě octu balsamico z Modeny, protože kvalita a integrita ze svazku jsou před lisováním zásadní.

Krok 2: Lisování Lisování hroznů se provádí "měkkým systémem", aby se zabránilo nadbytku polyfenoly obsažené v slupce, semenech a třapině, které zpomalují proces acidifikace a mohli by zapříčinit hořkost výrobku. Mošt se potom filtruje, aby se odstranily zbytkové pevné látky a nečistoty.

Krok 3: Vaření Hroznová šťáva se vaří do 24 hodin od lisování, aby se zabránilo kvašení. Vaří se v otevřeném ocelovém kotli, pod kterým je topeniště po dobu 36 - 48 hodin, až do °C. Uvařená štáva se nechá zchladnout a odpočinout až do konce ledna.

 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Acetaia Casanova