Čekankový sirup je nízkokalorické přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem a vysokým obsahem vlákniny. Je vhodný pro diabetiky a neobsahuje lepek, laktózu ani aromata. Výhody a vlastnosti: Čekankový sirup (v originále \"tekutá čekanka\") je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy ve vodě. Sladidlo je nízkokalorická alternativa běžného stolního cukru. Získává se... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grizly Čekankový sirup 450 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Popis
Čekankový sirup je nízkokalorické přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem a vysokým obsahem vlákniny. Je vhodný pro diabetiky a neobsahuje lepek, laktózu ani aromata.
Výhody a vlastnosti:
Čekankový sirup (v originále \"tekutá čekanka\") je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy ve vodě. Sladidlo je nízkokalorická alternativa běžného stolního cukru. Získává se z kořene čekanky, která má svůj původ v Evropě, ale dnes už ji běžně najdeme téměř kdekoliv na světě, a to obzvláště v okolí cest, luk a lesů. Většina z nás už čekanku zná jako bezkofeinovou náhražku kávy, ale pomalu se v potravinářském odvětví dostává do povědomí i právě díky využitelnosti k výrobě přírodního sladidla. Sirup z čekanky má stejnou sladivost jako cukr, ale narozdíl od něj má vysoký obsah vlákniny (téměř 70%) a glykemický index nižší než hodnota 5 (cukr má GI 65). Je vhodný pro diabetiky, neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty ani aromata a neničí zubní sklovinu. Produkt neobsahuje žádné náhradní sladidlo.
SLOŽENÍ
obsahuje: Extrakt z kořene čekanky 100 % (oligofruktóza a fruktooligosacharidy)
POUŽITÍ
Čekankovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Sladidlo můžeme využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků. Také na přípravu všech pečených i nepečených dezertů, sušenek a piškotů. Kromě toho můžete sirupem částečně nahradit i pokrmový tuk a tím snížit celkovou kalorickou hodnotu celého jídla. Stačí nahradit 4 g tuku pouhým 1 g sirupu.
SKLADOVÁNÍ
Chraňte před přímým slunečním zářením. Případný sediment není na závadu.
UPOZORNĚNÍ
Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným jevem.
Průměrné nutriční informace ve 100 g Energetická hodnota 709 kJ (8%*) Energetická hodnota 169 kCal (8%*) Sacharidy - uhlohydráty 9,5 g (4%*) z toho cukry 9,5 g (11%*) Vláknina 65,5 g Sůl 0,6 g (10%*) S oblibou používají:
běžná populace
rekreační sportovci
siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.)
silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.)
Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt uložte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy.
Obrázek je pouze ilustrativní a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.
Výhody a vlastnosti:
Čekankový sirup (v originále \"tekutá čekanka\") je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy ve vodě. Sladidlo je nízkokalorická alternativa běžného stolního cukru. Získává se z kořene čekanky, která má svůj původ v Evropě, ale dnes už ji běžně najdeme téměř kdekoliv na světě, a to obzvláště v okolí cest, luk a lesů. Většina z nás už čekanku zná jako bezkofeinovou náhražku kávy, ale pomalu se v potravinářském odvětví dostává do povědomí i právě díky využitelnosti k výrobě přírodního sladidla. Sirup z čekanky má stejnou sladivost jako cukr, ale narozdíl od něj má vysoký obsah vlákniny (téměř 70%) a glykemický index nižší než hodnota 5 (cukr má GI 65). Je vhodný pro diabetiky, neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty ani aromata a neničí zubní sklovinu. Produkt neobsahuje žádné náhradní sladidlo.
SLOŽENÍ
obsahuje: Extrakt z kořene čekanky 100 % (oligofruktóza a fruktooligosacharidy)
POUŽITÍ
Čekankovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Sladidlo můžeme využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků. Také na přípravu všech pečených i nepečených dezertů, sušenek a piškotů. Kromě toho můžete sirupem částečně nahradit i pokrmový tuk a tím snížit celkovou kalorickou hodnotu celého jídla. Stačí nahradit 4 g tuku pouhým 1 g sirupu.
SKLADOVÁNÍ
Chraňte před přímým slunečním zářením. Případný sediment není na závadu.
UPOZORNĚNÍ
Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným jevem.
Průměrné nutriční informace ve 100 g Energetická hodnota 709 kJ (8%*) Energetická hodnota 169 kCal (8%*) Sacharidy - uhlohydráty 9,5 g (4%*) z toho cukry 9,5 g (11%*) Vláknina 65,5 g Sůl 0,6 g (10%*) S oblibou používají:
běžná populace
rekreační sportovci
siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.)
silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.)
Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt uložte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy.
Obrázek je pouze ilustrativní a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.
Parametry
Výrobce | Grizly |
Hmotnost | 450 g |
Druh sladidla | čekanková |