Sójové boby pochází z východní Asie, kde se pěstovaly již asi 2000 let před n. l. V Číně patřily dokonce k posvátným plodinám. K nám do Evropy se dostaly až koncem 20. století. Jedná se o velmi cennou luštěninu bohatou na bílkoviny, obsahuje totiž všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro život. Sója je zásadotvorná, podporuje odolnost vůči rakovině díky fytolátkám a obsahem vitamínů a minerálů dělá dobře nervové soustavě. Dodává dobře vstřebatelný vápník a rozhodně nezatěžuje naše cévy cholesterolem.... Celý popis
Koupit za 102 Kč- Od nejoblíbenějších
 - Od nejlevnějších
 - Od nejdražších
 
        
        
        100 %
        
        
    
    DANFOOD Sójové boby 1kg bio
            
                Doprava:
                
                                              80 Kč
                                     
            
                    Skladem
            
    
        102 Kč
    
    
        Koupit za 102 Kč
    
Popis
            Sójové boby pochází z východní Asie, kde se pěstovaly již asi 2000 let před n. l. V Číně patřily dokonce k posvátným plodinám. K nám do Evropy se dostaly až koncem 20. století. Jedná se o velmi cennou luštěninu bohatou na bílkoviny, obsahuje totiž všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro život. Sója je zásadotvorná, podporuje odolnost vůči rakovině díky fytolátkám a obsahem vitamínů a minerálů dělá dobře nervové soustavě. Dodává dobře vstřebatelný vápník a rozhodně nezatěžuje naše cévy cholesterolem.
Sójové boby obsahují vitamíny B1,B2,B3,B5,B6,E,K, beta-karoten, biotin, kyselinu listovou, vápník, jód, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, selen, zinek, vlákninu, bílkoviny, složité sacharidy, omega-3 a omega -6 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.
Příprava: Před použitím se musí boby namočit alespoň na 10-12 hodin. Poté se voda slije, přidá se čerstvá a vaří se přibližně 1 hodinu. Sojové boby lze dochutit a použít jako každé jiné luštěniny, využívají se však převážně při výrobě natta, tempehu, tofu, sojového mléka aj.
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota 1867 kJ/446 kcal
- Tuky 20 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g
- Sacharidy 21 g
- z toho cukry 7,3 g
- Vláknina 9,3 g
- Bílkoviny 36 g
- Sůl 0 g
Skladování: V suchu a temnu
Výrobce/Dovozce: Daniel Doležal, 569 34 Rychnov na Moravě 49
Země původu: mimo EU
    Sójové boby obsahují vitamíny B1,B2,B3,B5,B6,E,K, beta-karoten, biotin, kyselinu listovou, vápník, jód, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, selen, zinek, vlákninu, bílkoviny, složité sacharidy, omega-3 a omega -6 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.
Příprava: Před použitím se musí boby namočit alespoň na 10-12 hodin. Poté se voda slije, přidá se čerstvá a vaří se přibližně 1 hodinu. Sojové boby lze dochutit a použít jako každé jiné luštěniny, využívají se však převážně při výrobě natta, tempehu, tofu, sojového mléka aj.
Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota 1867 kJ/446 kcal
- Tuky 20 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g
- Sacharidy 21 g
- z toho cukry 7,3 g
- Vláknina 9,3 g
- Bílkoviny 36 g
- Sůl 0 g
Skladování: V suchu a temnu
Výrobce/Dovozce: Daniel Doležal, 569 34 Rychnov na Moravě 49
Země původu: mimo EU
Parametry
| Výrobce | Danfood |