Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže z úpatí Himalájí. Století šlechtěná v Indii a Pákistánu, kde jsou pole zavlažována ledovcovou vodou. V Pákistánu se rýži říká Super Kernel Basmati, v Indii Dehra Dun. Rýže by se měla po sklizni alespoň rok a půl nechat uskladněná v suchu a temnu a až poté by se měla čistit a prodávat. Doba uskladnění je důležitá pro vyschnutí rýže, nízký obsah vody je zárukou lepší chuti, nelepivosti a kratší doby přípravy. Zrno je po uvaření delší, pevné, rýže je sypká a... Celý popis
Koupit za 44 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Rýže Basmati 500g PROVITA
Doprava:
89 Kč
44 Kč
Koupit za 44 Kč

Rýže basmati loupaná 500g Provita
Doprava:
36 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč

Provita Rýže basmati, 500 g
Doprava:
90 Kč
Skladem
40 Kč
Koupit za 40 Kč
Popis
Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže z úpatí Himalájí. Století šlechtěná v Indii a Pákistánu, kde jsou pole zavlažována ledovcovou vodou. V Pákistánu se rýži říká Super Kernel Basmati, v Indii Dehra Dun. Rýže by se měla po sklizni alespoň rok a půl nechat uskladněná v suchu a temnu a až poté by se měla čistit a prodávat. Doba uskladnění je důležitá pro vyschnutí rýže, nízký obsah vody je zárukou lepší chuti, nelepivosti a kratší doby přípravy. Zrno je po uvaření delší, pevné, rýže je sypká a nelepí se. Její vůně i chuť připomínají čerstvý oříšek, což rýži pojmenovalo „královna vůní“ v hindštině. Pokus americké korporace RiceTec na získání patentu pro pěstování basmati byl díky zásahu indické vlády zavrhnut. Dohady o nejlepší kvalitě rýže existují i mezi Indií a Pákistánem.
Parametry
Výrobce | Provita |