Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců. Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především... Celý popis
Koupit za 41 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Karobový prášek tmavý 400g, Provita
Doprava:
79 Kč
Skladem
41 Kč
Koupit za 41 Kč
PROVITA Karob prášek tmavý 400g
Doprava:
59 Kč
Skladem
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Popis
Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců.
Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.
Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.
Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.
Složení: Karobový prášek 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1528kJ (365kcal)
Tuky
Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.
Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.
Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.
Složení: Karobový prášek 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1528kJ (365kcal)
Tuky
Parametry
Výrobce | Vega Provita |