Lněná mouka ze lnu zlatého Zlatou lněnou moukou můžete hravě nahradit mouku pšeničnou. Vyrábí se mletím zlatých lněných semínek, které se nejdříve částečně zbaví oleje lisováním za studena. Tím si zachovávají většinu cenných živin. Lněnou mouku zlatou mohou bez obav používat celiaci a díky minimálnímu obsahu sacharidů je rovněž vhodná u Low Carb stravování. Na své si přijdou i příznivci RAW stravy, vegani, vegetariáni či sportovci. Lněná semínka vám zajistí totiž velký přísun vlákniny, bílkovin,... Celý popis

Koupit za 69 Kč

Popis

Lněná mouka ze lnu zlatého

Zlatou lněnou moukou můžete hravě nahradit mouku pšeničnou. Vyrábí se mletím zlatých lněných semínek, které se nejdříve částečně zbaví oleje lisováním za studena. Tím si zachovávají většinu cenných živin. Lněnou mouku zlatou mohou bez obav používat celiaci a díky minimálnímu obsahu sacharidů je rovněž vhodná u Low Carb stravování. Na své si přijdou i příznivci RAW stravy, vegani, vegetariáni či sportovci. Lněná semínka vám zajistí totiž velký přísun vlákniny, bílkovin, vitamínů i minerálů a to bez obsahu lepku.

POUŽITÍ

Zlatá lněná mouka se dá použít všude tam, kde byste použili mouku pšeničnou. Můžete z ní připravit těsta na pečivo, chléb, palačinky, slané i sladké dezerty nebo nepečené cukroví. Lněné semínko po smíchání s vodou nabývá na objemu a trochu gelovatí, takže se skvěle hodí i na zahušťování. Ať už jde o polévky, omáčky, zeleninová jídla nebo třeba karbanátky. Lněnou mouku můžete přidat i do jogurtu, pomazánek, koktejlu, smoothies nebo proteinového nápoje za účelem zvýšení příjmu vlákniny, bílkovin a dalších živin.

Složení

100% mleté výlisky ze semen lnu zlatého (lněná proteinová mouka).

Výživové údaje na 100 g

Energie
1420 kJ / 338 kcal

Tuky
14,0 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
1,4 g

Sacharidy
9,0 g

    z toho cukry
1,9 g

Vláknina
27,0 g

Bílkoviny
30,0 g

Sůl
0,1 g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

vyrobeno

Česká republika

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country
Množství 500 g
Druh lněné
Hrubost mletí hladké