Chilli Kashmiri mleté Papričky Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie z oblasti Kašmír a ve své zemi jsou raritou. Alternativní názvy: Kašmírské červené chilli mleté, kashmiri lal mirch prášek, Chilli kaashmiri, Chilli Kašmiri. Latinský název: Capsicum annuum Vzhled a barva: tmavě a sytě červená barva také někdy označováno jako jasně plně červená či rudá, podobná červenému vínu. Chilli Kashmiri má schopnost dodat potravinám tmavě červenou barvu, kdy se hodnota ASTA pohybuje... Celý popis
Koupit za 106 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Chilli Kashmiri mleté (200g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
106 Kč
Koupit za 106 Kč
Popis
Chilli Kashmiri mleté
Papričky Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie z oblasti Kašmír a ve své zemi jsou raritou.
Alternativní názvy: Kašmírské červené chilli mleté, kashmiri lal mirch prášek, Chilli kaashmiri, Chilli Kašmiri.
Latinský název: Capsicum annuum
Vzhled a barva: tmavě a sytě červená barva také někdy označováno jako jasně plně červená či rudá, podobná červenému vínu.
Chilli Kashmiri má schopnost dodat potravinám tmavě červenou barvu, kdy se hodnota ASTA pohybuje okolo 54, je to tedy jedna z nejnižších hodnot ve srovnání s mletou paprikou. ASTA nám říká jaké množství barvy lze extrahovat.
Vůně a chuť: středně pálivá, zemitá, lehce ovocná, sladká chuť, příjemná exotická vůně
Pálivost: 2 000 - 12 000 SHU
Použití v kuchyni: indická kuchyně, omáčky typu tandoori, vindallo, rogan josh, fazole, marinády, polévky, zeleninová jídla, výborné v kombinaci se sýry a ovocem, do horké čokolády.
Díky intenzivní barvě je často využívána k obarvení pokrmů. Papričky zajistí střední úroveň pikantnosti ve Vašem pokrmu.
Pozitivní účinky:
antibakteriální vlastnosti
pravidelným užíváním chilli podporujete krevní cirkulaci
působí jako analgetikum
detoxikuje střeva
zlepšují náladu, protože zvyšují množství endorfinů a také hladinu serotoninu ( hormonu štěstí)
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Papričky Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie z oblasti Kašmír a ve své zemi jsou raritou.
Alternativní názvy: Kašmírské červené chilli mleté, kashmiri lal mirch prášek, Chilli kaashmiri, Chilli Kašmiri.
Latinský název: Capsicum annuum
Vzhled a barva: tmavě a sytě červená barva také někdy označováno jako jasně plně červená či rudá, podobná červenému vínu.
Chilli Kashmiri má schopnost dodat potravinám tmavě červenou barvu, kdy se hodnota ASTA pohybuje okolo 54, je to tedy jedna z nejnižších hodnot ve srovnání s mletou paprikou. ASTA nám říká jaké množství barvy lze extrahovat.
Vůně a chuť: středně pálivá, zemitá, lehce ovocná, sladká chuť, příjemná exotická vůně
Pálivost: 2 000 - 12 000 SHU
Použití v kuchyni: indická kuchyně, omáčky typu tandoori, vindallo, rogan josh, fazole, marinády, polévky, zeleninová jídla, výborné v kombinaci se sýry a ovocem, do horké čokolády.
Díky intenzivní barvě je často využívána k obarvení pokrmů. Papričky zajistí střední úroveň pikantnosti ve Vašem pokrmu.
Pozitivní účinky:
antibakteriální vlastnosti
pravidelným užíváním chilli podporujete krevní cirkulaci
působí jako analgetikum
detoxikuje střeva
zlepšují náladu, protože zvyšují množství endorfinů a také hladinu serotoninu ( hormonu štěstí)
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | chilli |
Hmotnost | 200 g |
Značka | Profikoření |
Forma | mleté |