Čočka červená půlená, loupaná 500 g Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá a mohou ji konzumovat i kojící matky. Zároveň je to první zdroj bílkoviny, který můžete dítěti nabídnout v době přikrmování, začít můžete už v 9. měsíci věku dítěte. Zpočátku ji zkuste přidávat do obilného mléka (pro lepší stravitelnost začněte červenou čočkou loupanou!), zeleninových kaší, poté lze čočku podávat samotnou. Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými... Celý popis
Koupit za 65 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Čočka červená půlená, loupaná 500 g
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá a mohou ji konzumovat i kojící matky. Zároveň je to první zdroj bílkoviny, který můžete dítěti nabídnout v době přikrmování, začít můžete už v 9. měsíci věku dítěte. Zpočátku ji zkuste přidávat do obilného mléka (pro lepší stravitelnost začněte červenou čočkou loupanou!), zeleninových kaší, poté lze čočku podávat samotnou.
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhlami z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu. Zkuste kombinaci červené čočky a bulguru. Zláště při nemoci přjde k chuti typické indické postní jídlo červená čočka vařená dohromady s bílou rýží.
BIO produkt: CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo sluneční záření.
Návod k použití: Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Vařte v poměru 1:4 s osolenou vodou a poté čočku zceďte. Uvařená je za 15 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energetická hodnota
1415 Kj/ 362 Kcal
Tuky
2,1 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,16 g
Sacharidy
59,5 g
Z toho cukry
1,5 g
Bílkoviny
25,5 g
Vláknina
10,6 g
Sůl
0,09 g
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá a mohou ji konzumovat i kojící matky. Zároveň je to první zdroj bílkoviny, který můžete dítěti nabídnout v době přikrmování, začít můžete už v 9. měsíci věku dítěte. Zpočátku ji zkuste přidávat do obilného mléka (pro lepší stravitelnost začněte červenou čočkou loupanou!), zeleninových kaší, poté lze čočku podávat samotnou.
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhlami z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu. Zkuste kombinaci červené čočky a bulguru. Zláště při nemoci přjde k chuti typické indické postní jídlo červená čočka vařená dohromady s bílou rýží.
BIO produkt: CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo sluneční záření.
Návod k použití: Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Vařte v poměru 1:4 s osolenou vodou a poté čočku zceďte. Uvařená je za 15 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energetická hodnota
1415 Kj/ 362 Kcal
Tuky
2,1 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,16 g
Sacharidy
59,5 g
Z toho cukry
1,5 g
Bílkoviny
25,5 g
Vláknina
10,6 g
Sůl
0,09 g
Parametry
| Výrobce | Danfood |