100g, Římský kmín celý (Jeera Cumin) Složení: jednodruhové koření Římský kmín celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.Skladujte v suchu a chladu. Jedno z nejzákladnějších koření indicko-pákistánské kuchyně, bez kterého se určitě neobejde žádná kořenka. Římský kmín je součástí většiny směsí kari koření a jiných pikantních směsí. Římský kmín není vhodné nahrazovat klasickým kmínem, protože chuťově se liší. Římský kmín je mnohem výraznější a zemitější. Celý římský kmín se obvykle používá na samotném... Celý popis

Koupit za 66 Kč

Popis

100g, Římský kmín celý (Jeera Cumin)
Složení: jednodruhové koření Římský kmín celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.Skladujte v suchu a chladu.
Jedno z nejzákladnějších koření indicko-pákistánské kuchyně, bez kterého se určitě neobejde žádná kořenka. Římský kmín je součástí většiny směsí kari koření a jiných pikantních směsí. Římský kmín není vhodné nahrazovat klasickým kmínem, protože chuťově se liší. Římský kmín je mnohem výraznější a zemitější.
Celý římský kmín se obvykle používá na samotném začátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience.

Málokterá kuchyně umí kombinovat různé druhy koření jako ta indická. Ne nadarmo se Indii přezdívá "kořenka světa". Ale - kdybych si z celé té kořenky světa směla vybrat jen jedno (nebo dvě) koření, které by to byly? Které koření je to úplně nejzásadnější? Pro mě jednoznačně: 1. římský kmín celý a 2. kurkuma mletá (a to přesně v tomto pořadí). Toť také odpověď na časté dotazy zákazníků, kteří chtějí "Indii" teprve vyzkoušet a neví, s kterým kořením začít. Takže římský kmmín a kurkuma - to je ta správná dvojice pro vás. Římský kmín je také nejvýraznějším kořením ve dvou dnešních receptech.

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce
Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených brambor, střední najemno pokrájenou cibuli, 4 stroužky prolisovaného česneku a o něco menší množství strouhaného zázvoru (nebo hotovou česnekovo-zázvorovou pastu), sladké rajče rozsekané na pastu (nebo sladká italská rajčata v nálevu), úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, mletá garam masala, mletý koriandr, kurkuma. 2 chilli papričky, sůl, olej a ghí.
K podávání: čerstvý koriandr a kopeček bílého jogurtu. Vhodnou přílohou jsou placky čapátí.

Postup: 
1) Brambory s květákem uvařím v nesolené vodě doměkka (cca 20 minut). Vedle v pánvi rozpálím 3 lžíce ghí s trochou rostlinného oleje a opeču celý římský kmín a spolu s chilli papričkami. Přisypu cibuli a restuji dozlatova. Vmíchám prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Rychle promíchnu a pridám všechno ostatní koření (garam masalu, mletý koriandr, kurkumu). Promíchám, přidám menší rajče a na nízký stupeň vydusím na tuk.
2) Zastříknu malým množstvím vody a dusím dokud zcela nevymizí syrové aroma česneku a cibule. Všechny vůně se propojí a cibulka zesládne. Při uvedeném množství cibule to trvá zhruba půl hodiny. Tekutinu nechám zcela odpařit a omáčku opět vydusím na tuk. Na závěr základ omáčky rozředím 1 naběračkou vývaru z květáku a brambor. Vařený květák rozdělím na menší kousky a spolu s bramborami přisypu do omáčky. Osolím, promíchám a ještě společně prohřeji.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Heera
Hmotnost 100 g