Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy. Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený,... Celý popis
Koupit za 32 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ARAX Bulgur hrubý Gramáž: 500 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
ARAX Bulgur hrubý 500 g
Doprava:
1 Kč
Skladem
31 Kč
Koupit za 31 Kč
Popis
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá.
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy.
Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený, je s ním při přípravě méně práce. Někdy jej postačí pouze zalít vroucí vodou a nechat pár minut nabobtnat bez následného tepelného zpracování.
Použití:
V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je vynikající také jako samostatný pokrm se zeleninou a sýrem- viz naše recepty.
Příprava:
Vaří se stejně jako rýže, na 1 hrnek bulguru 2 hrnky vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni přibližně 15 min. do změknutí. Vynikající je vařená na cibulce.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A, fosfor, železo a hořčík a minimální množství tuku. Je vhodný pro děti, sportovce a lidi s velkou tělesnou a psychickou zátěží.
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy.
Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený, je s ním při přípravě méně práce. Někdy jej postačí pouze zalít vroucí vodou a nechat pár minut nabobtnat bez následného tepelného zpracování.
Použití:
V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je vynikající také jako samostatný pokrm se zeleninou a sýrem- viz naše recepty.
Příprava:
Vaří se stejně jako rýže, na 1 hrnek bulguru 2 hrnky vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni přibližně 15 min. do změknutí. Vynikající je vařená na cibulce.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A, fosfor, železo a hořčík a minimální množství tuku. Je vhodný pro děti, sportovce a lidi s velkou tělesnou a psychickou zátěží.
Parametry
Výrobce | Arax |