Pramáti všech pšenic.... Jednozrnka je nejstarším domestifikovaným druhem pšenice, pěstovali ji již lidé v mladší době kamenné. Nikdy nebyla šlechtěna a zachovala si tak pro člověka příznivé složení. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i jinou strukturu lepku a je výživnější. Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá oříšková. Uvařenou... Celý popis
Koupit za 51 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
PROBIO Jednozrnka 500g 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
96 %
PROBIO Jednozrnka BIO 500 g
Doprava:
19 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
100 %
PROBIO Jednozrnka 500g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Popis
Pramáti všech pšenic.... Jednozrnka je nejstarším domestifikovaným druhem pšenice, pěstovali ji již lidé v mladší době kamenné. Nikdy nebyla šlechtěna a zachovala si tak pro člověka příznivé složení. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i jinou strukturu lepku a je výživnější.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá oříšková. Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu nebo v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek i nákypů.
Jednozrnku můžete zpracovat také mletím - na mouku nebo na krupici. Mouku potom používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá oříšková. Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu nebo v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek i nákypů.
Jednozrnku můžete zpracovat také mletím - na mouku nebo na krupici. Mouku potom používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Parametry
| Výrobce | Pro-Bio |
| Hmotnost | 500 g |
| Bio | ano |