Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. Složení sisho listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %) Může obsahovat stopy lepku. Alergeny nejsou známé Tipy na použití ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící... Celý popis
Koupit za 77 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Natural Jihlava UME Ocet 500ml
Doprava:
69 Kč
Skladem
77 Kč
Koupit za 77 Kč
Natural Jihlava Ume ocet 500 ml
Doprava:
69 Kč
Skladem
96 Kč
Koupit za 96 Kč
Natural Jihlava Ume ocet Natural 500ml
Doprava:
zdarma
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Natural Jihlava Ume ocet 500 ml
Doprava:
79 Kč
Skladem
96 Kč
Koupit za 96 Kč
Umeocet 500 ml NATURAL JIHLAVA
Doprava:
79 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Popis
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Složení
sisho listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %)
Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny
nejsou známé
Tipy na použití
ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
výroba kvašené zeleniny (pickles)
nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
zeleninové soté
salát z avokáda a bílé ředkve
bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeoctu
Umeocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 79,1 kJ / 10,7 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 16,1 g
Vyrobeno
Česká republika
Složení
sisho listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %)
Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny
nejsou známé
Tipy na použití
ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
výroba kvašené zeleniny (pickles)
nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
zeleninové soté
salát z avokáda a bílé ředkve
bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeoctu
Umeocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 79,1 kJ / 10,7 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 16,1 g
Vyrobeno
Česká republika
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |
Množství | 500 ml |
Bio | ano |