Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě. POUŽITÍ: příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo... Celý popis

Koupit za 41 Kč

Popis

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

POUŽITÍ:

příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou

salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou

polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit

rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili

zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu

karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů

nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut

koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

SLOŽENÍ:

fazole adzuki

 

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 41,5 g; z toho cukry: 3,1 g; bílkoviny: 23,1 g; sůl: 0,0 g.

 

ALERGENY:

Může obsahovat stopy lepku.

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

 

OBSAH:

500 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zdraví z přírody
Bio ne