Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě. POUŽITÍ: příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo... Celý popis
Koupit za 41 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole adzuki 500g Zdraví z přírody
Doprava:
52 Kč
Skladem
41 Kč
Koupit za 41 Kč
Zdraví z přírody s.r.o. Fazole adzuki 500g ZP 158
Doprava:
89 Kč
57 Kč
Koupit za 57 Kč
Zdraví z přírody Fazole Adzuki 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč
Popis
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.
POUŽITÍ:
příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
SLOŽENÍ:
fazole adzuki
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 41,5 g; z toho cukry: 3,1 g; bílkoviny: 23,1 g; sůl: 0,0 g.
ALERGENY:
Může obsahovat stopy lepku.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
OBSAH:
500 g
POUŽITÍ:
příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
SLOŽENÍ:
fazole adzuki
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 41,5 g; z toho cukry: 3,1 g; bílkoviny: 23,1 g; sůl: 0,0 g.
ALERGENY:
Může obsahovat stopy lepku.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
OBSAH:
500 g
Parametry
Výrobce | Zdraví z přírody |
Bio | ne |