Tipy: - Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. - Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody - Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek. Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je... Celý popis
Koupit za 7 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Amylon, a.s. Kypřící prášek do pečiva 12 g BIO
Doprava:
80 Kč
Skladem
7 Kč
Koupit za 7 Kč
Amylon Kypřící prášek do pečiva BIO 12g
Doprava:
69 Kč
28 Kč
Koupit za 28 Kč
Amylon BIO Prášek kypřicí do pečiva 12 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
14 Kč
Koupit za 14 Kč
Bio kypřící prášek do pečiva bezlepkový 12g, Amylon
Doprava:
100 Kč
Skladem
10 Kč
Koupit za 10 Kč
Amylon BIO Kypřící prášek do pečiva 12g
Doprava:
39 Kč
Skladem
10 Kč
Koupit za 10 Kč
Popis
Tipy:
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
- kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 705 kJ/166 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 41 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0.1 g. Sůl: 15.4 g
Návod k přípravě: Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - kypřící prášek..
Zemědělská produkce: EU / Mimo EU
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
- kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Zaručeně bez obsahu lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 705 kJ/166 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 41 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0.1 g. Sůl: 15.4 g
Návod k přípravě: Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - kypřící prášek..
Zemědělská produkce: EU / Mimo EU
Parametry
Výrobce | Amylon |
Hmotnost | 12 g |
Druh | kypřící prášky |