Allnature Fazole adzuki 500 g - Fazole adzuki Allnature jsou oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni, dnes jsou již ale oblíbené po celém světě. Mají pozitivní vliv na zdraví, a to především činnost ledvin a hladinu špatného cholesterolu v krvi. - lze je přidávat do polévek, salátů či pomazánek - před vařením je nutné je alespoň na 8 hodin namočit - vařené fazole adzuki mají sladší ořechovou chuť. Jsou výborným zdrojem vlákniny, bílkovin, minerální látek a vitamínů skupiny B. Jsou velmi... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole adzuki 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Allnature Fazole adzuki Bio 500 g
Doprava:
35 Kč
Skladem
468 Kč
Koupit za 468 Kč
Allnature Fazole adzuki BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Allnature Fazole adzuki Bio 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Allnature Bio Fazole adzuki 500g
Doprava:
49 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Popis
Allnature Fazole adzuki 500 g
- Fazole adzuki Allnature jsou oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni, dnes jsou již ale oblíbené po celém světě. Mají pozitivní vliv na zdraví, a to především činnost ledvin a hladinu špatného cholesterolu v krvi.
- lze je přidávat do polévek, salátů či pomazánek
- před vařením je nutné je alespoň na 8 hodin namočit
- vařené fazole adzuki mají sladší ořechovou chuť. Jsou výborným zdrojem vlákniny, bílkovin, minerální látek a vitamínů skupiny B. Jsou velmi dobře stravitelné a zanechávají dlouho pocit sytosti. Proto jsou vhodné i během redukčních diet.
- použití: Fazole adzuki před vařením předem namočte na cca 5–8 hodin, propláchněte, nasypte do hrnce a poté zhruba 30–45 minut vařte v neosolené vodě, dokud fazolky nezměknou. Fazolky se solí až nakonec, aby neztvrdly.
- alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
- výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal
Tuky 1,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63g
z toho cukry 3,1 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,01 g
Adzuki pikantní karbanátky
Ingredience:
- 1 šálek uvařených adzuki fazolí
- 2 stroužky česneku
- 1,5 lžíce majoránky
- 1 lžíce tajine koření nebo kari koření
- 2 lžíce sojové nebo tamari omáčky
- jemné ovesné vločky (příp. bezlepkové)
Postup:
- Uvařené adzuki vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme v mixéru.
- Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari koření a utřený česnek.
- Vmícháme tolik jemných ovesných vloček, aby se hmota dala tvarovat.
- Vytvarujeme malé kulaté karbanátky.
- Na pánvičce si rozehřejeme 2 lžíce oleje a karbanátky osmažíme z obou stran.
- Odložíme na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
Praktické
- tyto burgery jsou skvělá krabičková svačinka do práce nebo do školy. Přidejte k nim třeba kváskový chléb a zeleninové hranolky.
- nejvíce se hodí k omáčkám, “bramborovým” kaším, do hamburgerů, do tortill nebo s kváskovým chlebem.
- jestliže držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku a bezlepkové ovesné vločky.
- pokud se vám při smažení rozpadají, přidejte pohankovou mouku. Můžete také péct v troubě.
Obměna
- Místo adzuki fazolí můžete dát jakoukoliv jinou uvařenou luštěninu (jiné fazole, cizrnu, hrách aj.).
- Můžete také přidat jakoukoliv nastrouhanou zeleninu – např. najemno strouhanou mrkev nebo celer.
- Koření si můžete obměnit dle chuti. Kari nebo tajine koření můžete zcela vynechat a místo něj použít třeba náš tradiční mletý kmín (např. ve směsi mahá).
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).
- Fazole adzuki Allnature jsou oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni, dnes jsou již ale oblíbené po celém světě. Mají pozitivní vliv na zdraví, a to především činnost ledvin a hladinu špatného cholesterolu v krvi.
- lze je přidávat do polévek, salátů či pomazánek
- před vařením je nutné je alespoň na 8 hodin namočit
- vařené fazole adzuki mají sladší ořechovou chuť. Jsou výborným zdrojem vlákniny, bílkovin, minerální látek a vitamínů skupiny B. Jsou velmi dobře stravitelné a zanechávají dlouho pocit sytosti. Proto jsou vhodné i během redukčních diet.
- použití: Fazole adzuki před vařením předem namočte na cca 5–8 hodin, propláchněte, nasypte do hrnce a poté zhruba 30–45 minut vařte v neosolené vodě, dokud fazolky nezměknou. Fazolky se solí až nakonec, aby neztvrdly.
- alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
- výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal
Tuky 1,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63g
z toho cukry 3,1 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,01 g
Adzuki pikantní karbanátky
Ingredience:
- 1 šálek uvařených adzuki fazolí
- 2 stroužky česneku
- 1,5 lžíce majoránky
- 1 lžíce tajine koření nebo kari koření
- 2 lžíce sojové nebo tamari omáčky
- jemné ovesné vločky (příp. bezlepkové)
Postup:
- Uvařené adzuki vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme v mixéru.
- Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari koření a utřený česnek.
- Vmícháme tolik jemných ovesných vloček, aby se hmota dala tvarovat.
- Vytvarujeme malé kulaté karbanátky.
- Na pánvičce si rozehřejeme 2 lžíce oleje a karbanátky osmažíme z obou stran.
- Odložíme na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
Praktické
- tyto burgery jsou skvělá krabičková svačinka do práce nebo do školy. Přidejte k nim třeba kváskový chléb a zeleninové hranolky.
- nejvíce se hodí k omáčkám, “bramborovým” kaším, do hamburgerů, do tortill nebo s kváskovým chlebem.
- jestliže držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku a bezlepkové ovesné vločky.
- pokud se vám při smažení rozpadají, přidejte pohankovou mouku. Můžete také péct v troubě.
Obměna
- Místo adzuki fazolí můžete dát jakoukoliv jinou uvařenou luštěninu (jiné fazole, cizrnu, hrách aj.).
- Můžete také přidat jakoukoliv nastrouhanou zeleninu – např. najemno strouhanou mrkev nebo celer.
- Koření si můžete obměnit dle chuti. Kari nebo tajine koření můžete zcela vynechat a místo něj použít třeba náš tradiční mletý kmín (např. ve směsi mahá).
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).
Parametry
Výrobce | Allnature |
Bio | ano |