Allnature Fazole adzuki 500 g - Fazole adzuki Allnature jsou oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni, dnes jsou již ale oblíbené po celém světě. Mají pozitivní vliv na zdraví, a to především činnost ledvin a hladinu špatného cholesterolu v krvi. - lze je přidávat do polévek, salátů či pomazánek - před vařením je nutné je alespoň na 8 hodin namočit - vařené fazole adzuki mají sladší ořechovou chuť. Jsou výborným zdrojem vlákniny, bílkovin, minerální látek a vitamínů skupiny B. Jsou velmi... Celý popis

Koupit za 59 Kč

Popis

Allnature Fazole adzuki 500 g

- Fazole adzuki Allnature jsou oblíbenou surovinou především v asijské kuchyni, dnes jsou již ale oblíbené po celém světě. Mají pozitivní vliv na zdraví, a to především činnost ledvin a hladinu špatného cholesterolu v krvi.

- lze je přidávat do polévek, salátů či pomazánek

- před vařením je nutné je alespoň na 8 hodin namočit

- vařené fazole adzuki mají sladší ořechovou chuť. Jsou výborným zdrojem vlákniny, bílkovin, minerální látek a vitamínů skupiny B. Jsou velmi dobře stravitelné a zanechávají dlouho pocit sytosti. Proto jsou vhodné i během redukčních diet.

- použití: Fazole adzuki před vařením předem namočte na cca 5–8 hodin, propláchněte, nasypte do hrnce a poté zhruba 30–45 minut vařte v neosolené vodě, dokud fazolky nezměknou. Fazolky se solí až nakonec, aby neztvrdly.

- alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.

- výživové údaje na 100 g: 

- Energetická hodnota 1378 kJ/329 kcal
Tuky 1,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63g
z toho cukry 3,1 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,01 g

Adzuki pikantní karbanátky

Ingredience:

- 1 šálek uvařených adzuki fazolí

- 2 stroužky česneku

- 1,5 lžíce majoránky

- 1 lžíce tajine koření nebo kari koření

- 2 lžíce sojové nebo tamari omáčky

- jemné ovesné vločky (příp. bezlepkové)

Postup:

- Uvařené adzuki vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme v mixéru.

- Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari koření a utřený česnek.

- Vmícháme tolik jemných ovesných vloček, aby se hmota dala tvarovat.

- Vytvarujeme malé kulaté karbanátky.

- Na pánvičce si rozehřejeme 2 lžíce oleje a karbanátky osmažíme z obou stran.

- Odložíme na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.

Praktické

- tyto burgery jsou skvělá krabičková svačinka do práce nebo do školy. Přidejte k nim třeba kváskový chléb a zeleninové hranolky.

- nejvíce se hodí k omáčkám, “bramborovým” kaším, do hamburgerů, do tortill nebo s kváskovým chlebem.

- jestliže držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku a bezlepkové ovesné vločky.

- pokud se vám při smažení rozpadají, přidejte pohankovou mouku. Můžete také péct v troubě.

Obměna

- Místo adzuki fazolí můžete dát jakoukoliv jinou uvařenou luštěninu (jiné fazole, cizrnu, hrách aj.).

- Můžete také přidat jakoukoliv nastrouhanou zeleninu – např. najemno strouhanou mrkev nebo celer.

- Koření si můžete obměnit dle chuti. Kari nebo tajine koření můžete zcela vynechat a místo něj použít třeba náš tradiční mletý kmín (např. ve směsi mahá).

Děti

- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Allnature
Bio ano