Tipy: - Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. - Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody - Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek. Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu,... Celý popis
Koupit za 10 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Amylon BIO Kypřící prášek do pečiva bez lepku 12g
Doprava:
zdarma
Skladem
10 Kč
Koupit za 10 Kč
Amylon Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
9 Kč
Koupit za 9 Kč
Amylon Bio kypřící prášek do pečiva Amylon 12g
Doprava:
59 Kč
Skladem
8 Kč
Koupit za 8 Kč
Amylon Kypřicí prášek do pečiva BIO 12g bez lepku
Doprava:
91 Kč
Skladem
7 Kč
Koupit za 7 Kč
Popis
Tipy:
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
- kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
- kypřicí prášek bez fosfátů
- kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
- zásaditou složkou je jedlá soda
- dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Hmotnost: 12 g
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
- kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
- kypřicí prášek bez fosfátů
- kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
- zásaditou složkou je jedlá soda
- dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Hmotnost: 12 g
Parametry
Výrobce | Amylon |
Hmotnost | 12 g |
Druh | kypřící prášky |