Vietnamský rýžový papír na smažené závitky Obecné informace Vietnamský rýžový papír je základní ingrediencí pro přípravu tradičních smažených závitků. Tyto tenké, kulaté pláty jsou vyrobeny z rýžové mouky a vody. Mají jemnou, poddajnou texturu, která je ideální pro balení různých náplní před smažením. Původ a historie Rýžový papír pochází z jihovýchodní Asie, zejména z Vietnamu, kde je součástí kuchyně již po staletí. Původně se vyráběl ručně, dnes se však většinou vyrábí strojově, což zajišťuje... Celý popis

Koupit za 69 Kč

Popis

Vietnamský rýžový papír na smažené závitky
Obecné informace
Vietnamský rýžový papír je základní ingrediencí pro přípravu tradičních smažených závitků. Tyto tenké, kulaté pláty jsou vyrobeny z rýžové mouky a vody. Mají jemnou, poddajnou texturu, která je ideální pro balení různých náplní před smažením.
Původ a historie
Rýžový papír pochází z jihovýchodní Asie, zejména z Vietnamu, kde je součástí kuchyně již po staletí. Původně se vyráběl ručně, dnes se však většinou vyrábí strojově, což zajišťuje konzistentní kvalitu a dostupnost.
Zajímavosti

Rýžový papír je bezlepkový, což z něj činí skvělou alternativu pro lidi s celiakií.
Před použitím se papír namáčí ve vodě, aby změkl a stal se poddajným.
Kromě smažených závitků se používá i pro přípravu čerstvých jarních závitků.

Tipy na použití
Příprava smažených závitků:

Namočte papír do teplé vody na 5-10 sekund.
Položte na čistý, vlhký hadřík.
Naplňte oblíbenou náplní (maso, zelenina, houby).
Zabalte a smažte v rozpáleném oleji do zlatova.

Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží rýžový papír?
Při správném skladování v suchu a temnu vydrží až rok.
Lze rýžový papír použít pro pečení?
Ne, rýžový papír je určen především pro smažení nebo namáčení.
Shrnutí
Vietnamský rýžový papír je všestranná a praktická ingredience pro přípravu tradičních asijských pokrmů. Díky své jemné textuře a snadnému použití je oblíbený nejen v asijské kuchyni, ale získává si oblibu i mezi milovníky mezinárodní gastronomie po celém světě. Návod k použitíPřipravte si rýžový papír a sklenici vody. Rýžový papír namočte do nádoby s vodou. Poté naplňte masem doprostřed namočeného papíru. Zaviňte náplň (složte 3 strany papíru k sobě) a smažte ponořené v oleji cca 5-7 minut. Nakonec podávejte s libovolnou omáčkou. Závitky chutnají nejlépe, když budete konzumovat ihned po smažení.Složenírýžová mouka, tapioková mouka, voda, sůlAlergieneobsahuje
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Duy Anh Foods