divoká indiánská rýže bio Indiánská rýže BIO, známá také jako wild rice, není ve skutečnosti pravou rýží, ale semeny vodní trávy rodu Zizania, která roste přirozeně v jezerech a mokřadech Severní Ameriky. Vyniká dlouhými, tmavě hnědými až černými zrny a výraznou, lehce kouřovou až oříškovou chutí, která dodá pokrmům neobvyklý chuťový rozměr. Díky svému původu a zpracování je tato rýže přirozeně bezlepková a v BIO kvalitě přináší čistotu a autentičnost přírody. Rýže indiánská BIO se skvěle hodí... Celý popis
Koupit za 379 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
97 %
Vital Country Rýže indiánská BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
379 Kč
Koupit za 379 Kč
77 %
Vital Country Rýže indiánská BIO Množství: 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
371 Kč
Koupit za 371 Kč
Popis
divoká indiánská rýže bio
Indiánská rýže BIO, známá také jako wild rice, není ve skutečnosti pravou rýží, ale semeny vodní trávy rodu Zizania, která roste přirozeně v jezerech a mokřadech Severní Ameriky.
Vyniká dlouhými, tmavě hnědými až černými zrny a výraznou, lehce kouřovou až oříškovou chutí, která dodá pokrmům neobvyklý chuťový rozměr. Díky svému původu a zpracování je tato rýže přirozeně bezlepková a v BIO kvalitě přináší čistotu a autentičnost přírody.
Rýže indiánská BIO se skvěle hodí jako příloha k pečené zelenině, grilovanému masu nebo do teplých i studených salátů. Výborně vynikne i v kombinaci s luštěninami, houbami nebo ořechy. Její zrna si i po uvaření zachovávají lehkou křupavost, díky čemuž přidají jídlu zajímavou strukturu.
BIO indiánská rýže je skvělou volbou pro každého, kdo hledá neobvyklou alternativu k běžným druhům rýže a zároveň si potrpí na kvalitní a výživově bohaté suroviny. Její výrazná chuť a netradiční vzhled udělají z každého jídla zážitek.
POUŽITÍ indiánské rýže
Rýže indiánská BIO se skvěle hodí jako příloha k pečené zelenině, grilovanému masu nebo do teplých i studených salátů. Výborně vynikne i v kombinaci s luštěninami, houbami nebo ořechy. Její zrna si i po uvaření zachovávají lehkou křupavost, díky čemuž přidají jídlu zajímavou strukturu.
jak se vaří divoká indiánská rýže?
Příprava indiánské rýže je velmi snadná. Rýži velmi důkladně propláchněte vodou. Zalijte 1,5 násobným množstvím vody a po přivedení k varu plamen stáhněte a vařte na mírném plamenu bez míchání cca 30 - 40 minut do změknutí. Rýži necháme po vypnutí ještě dojít pod pokličkou cca 15 minut a následně můžeme osolit.
Složení
100% Rýže indiánská*
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1494 kJ / 357 kcal
Tuky
1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
68,7 g
z toho cukry
2,5 g
Vláknina
6,2 g
Bílkoviny
14,7 g
Sůl
0,02 g
Země původu
USA (mimo EU)
Skladování
Skladujte při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním světlem.
Obal vždy dobře uzavřete.
Indiánská rýže BIO, známá také jako wild rice, není ve skutečnosti pravou rýží, ale semeny vodní trávy rodu Zizania, která roste přirozeně v jezerech a mokřadech Severní Ameriky.
Vyniká dlouhými, tmavě hnědými až černými zrny a výraznou, lehce kouřovou až oříškovou chutí, která dodá pokrmům neobvyklý chuťový rozměr. Díky svému původu a zpracování je tato rýže přirozeně bezlepková a v BIO kvalitě přináší čistotu a autentičnost přírody.
Rýže indiánská BIO se skvěle hodí jako příloha k pečené zelenině, grilovanému masu nebo do teplých i studených salátů. Výborně vynikne i v kombinaci s luštěninami, houbami nebo ořechy. Její zrna si i po uvaření zachovávají lehkou křupavost, díky čemuž přidají jídlu zajímavou strukturu.
BIO indiánská rýže je skvělou volbou pro každého, kdo hledá neobvyklou alternativu k běžným druhům rýže a zároveň si potrpí na kvalitní a výživově bohaté suroviny. Její výrazná chuť a netradiční vzhled udělají z každého jídla zážitek.
POUŽITÍ indiánské rýže
Rýže indiánská BIO se skvěle hodí jako příloha k pečené zelenině, grilovanému masu nebo do teplých i studených salátů. Výborně vynikne i v kombinaci s luštěninami, houbami nebo ořechy. Její zrna si i po uvaření zachovávají lehkou křupavost, díky čemuž přidají jídlu zajímavou strukturu.
jak se vaří divoká indiánská rýže?
Příprava indiánské rýže je velmi snadná. Rýži velmi důkladně propláchněte vodou. Zalijte 1,5 násobným množstvím vody a po přivedení k varu plamen stáhněte a vařte na mírném plamenu bez míchání cca 30 - 40 minut do změknutí. Rýži necháme po vypnutí ještě dojít pod pokličkou cca 15 minut a následně můžeme osolit.
Složení
100% Rýže indiánská*
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1494 kJ / 357 kcal
Tuky
1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
68,7 g
z toho cukry
2,5 g
Vláknina
6,2 g
Bílkoviny
14,7 g
Sůl
0,02 g
Země původu
USA (mimo EU)
Skladování
Skladujte při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním světlem.
Obal vždy dobře uzavřete.
Parametry
| Výrobce | Vital Country |