Nudle Udon - čerstvé Obecné informace Udon jsou tlusté japonské nudle vyrobené z pšeničné mouky. Vyznačují se svou měkkou a pružnou texturou. Tyto čerstvé udon nudle jsou ideální pro rychlou přípravu tradičních japonských pokrmů. Původ a historie Udon nudle pocházejí z Japonska, kde se objevily již v 8. století. Traduje se, že je do země přivezl buddhistický mnich z Číny. Postupem času se staly nedílnou součástí japonské kuchyně a rozšířily se do celého světa. Zajímavosti V Japonsku existuje přes... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Ita-San Nudle Udon - čerstvé 200g
Doprava:
59 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
ITA-SAN Udon nudle čerstvé 200 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Popis
Nudle Udon - čerstvé
Obecné informace
Udon jsou tlusté japonské nudle vyrobené z pšeničné mouky. Vyznačují se svou měkkou a pružnou texturou. Tyto čerstvé udon nudle jsou ideální pro rychlou přípravu tradičních japonských pokrmů.
Původ a historie
Udon nudle pocházejí z Japonska, kde se objevily již v 8. století. Traduje se, že je do země přivezl buddhistický mnich z Číny. Postupem času se staly nedílnou součástí japonské kuchyně a rozšířily se do celého světa.
Zajímavosti
V Japonsku existuje přes 40 regionálních variant udon nudlí
Název "udon" pochází ze zvuku, který nudle vydávají při jídle
V některých částech Japonska se udon podávají jako tradiční novoroční pokrm
Tipy na použití
Udon nudle jsou velmi všestranné a lze je připravit mnoha způsoby:
Kake udon - nudle v horké polévce s jarní cibulkou
Yaki udon - smažené nudle se zeleninou a masem
Zaru udon - studené nudle podávané s omáčkou na namáčení
Jako příloha k tempuře nebo v asijských salátech
Otázky a odpovědi
Jak dlouho se udon nudle vaří?
Čerstvé udon nudle se obvykle vaří 2-3 minuty v osolené vodě.
Jsou udon nudle vhodné pro vegetariány?
Ano, samotné udon nudle neobsahují žádné živočišné produkty.
Jak dlouho vydrží čerstvé udon nudle v lednici?
Při správném skladování vydrží čerstvé udon nudle v lednici až 7 dní.
Shrnutí
Čerstvé udon nudle jsou nepostradatelnou součástí japonské kuchyně. Díky své univerzálnosti a snadné přípravě jsou ideální pro rychlé a chutné pokrmy. Ať už je připravíte v polévce, osmažené nebo studené, udon nudle vám přinesou autentický chuťový zážitek přímo z Japonska. Návod k použitíObsah sáčku vložte do horké vody a vařte 3 minuty. Nudle vyjměte z vody, vložte do misky s polévkou, smažte nebo dále připravujte dle konkrétního receptu.Složenípšeničná mouka, voda, modifikovaný tapiokový škrob, zvlhčovadlo (glycerin (E422)), sůl, regulátory kyselosti (kyselina mléčná (E270), kyselina octová (E260), laktát sodný (E325)Alergiepšenice
Obecné informace
Udon jsou tlusté japonské nudle vyrobené z pšeničné mouky. Vyznačují se svou měkkou a pružnou texturou. Tyto čerstvé udon nudle jsou ideální pro rychlou přípravu tradičních japonských pokrmů.
Původ a historie
Udon nudle pocházejí z Japonska, kde se objevily již v 8. století. Traduje se, že je do země přivezl buddhistický mnich z Číny. Postupem času se staly nedílnou součástí japonské kuchyně a rozšířily se do celého světa.
Zajímavosti
V Japonsku existuje přes 40 regionálních variant udon nudlí
Název "udon" pochází ze zvuku, který nudle vydávají při jídle
V některých částech Japonska se udon podávají jako tradiční novoroční pokrm
Tipy na použití
Udon nudle jsou velmi všestranné a lze je připravit mnoha způsoby:
Kake udon - nudle v horké polévce s jarní cibulkou
Yaki udon - smažené nudle se zeleninou a masem
Zaru udon - studené nudle podávané s omáčkou na namáčení
Jako příloha k tempuře nebo v asijských salátech
Otázky a odpovědi
Jak dlouho se udon nudle vaří?
Čerstvé udon nudle se obvykle vaří 2-3 minuty v osolené vodě.
Jsou udon nudle vhodné pro vegetariány?
Ano, samotné udon nudle neobsahují žádné živočišné produkty.
Jak dlouho vydrží čerstvé udon nudle v lednici?
Při správném skladování vydrží čerstvé udon nudle v lednici až 7 dní.
Shrnutí
Čerstvé udon nudle jsou nepostradatelnou součástí japonské kuchyně. Díky své univerzálnosti a snadné přípravě jsou ideální pro rychlé a chutné pokrmy. Ať už je připravíte v polévce, osmažené nebo studené, udon nudle vám přinesou autentický chuťový zážitek přímo z Japonska. Návod k použitíObsah sáčku vložte do horké vody a vařte 3 minuty. Nudle vyjměte z vody, vložte do misky s polévkou, smažte nebo dále připravujte dle konkrétního receptu.Složenípšeničná mouka, voda, modifikovaný tapiokový škrob, zvlhčovadlo (glycerin (E422)), sůl, regulátory kyselosti (kyselina mléčná (E270), kyselina octová (E260), laktát sodný (E325)Alergiepšenice
Parametry
Výrobce | Ita San |