Vynikající potahovací hmota zelené barvy. Velmi kvalitní cukrářská potahovací hmota zelené barvy s dokonalou konzistencí. Perfektně se s ní pracuje, dorty a jiné moučníky, na které se použije, mají jedinečný vzhled. Hmotu je potřeba před použitím důkladně propracovat v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia, aby byla správně vláčná a hladká. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je nejlepší použít speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob. Níže uvádíme postup... Celý popis

Koupit za 59 Kč

Popis

Vynikající potahovací hmota zelené barvy.

Velmi kvalitní cukrářská potahovací hmota zelené barvy s dokonalou konzistencí. Perfektně se s ní pracuje, dorty a jiné moučníky, na které se použije, mají jedinečný vzhled.
Hmotu je potřeba před použitím důkladně propracovat v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia, aby byla správně vláčná a hladká. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je nejlepší použít speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob.

Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:

1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí "ztvrdle".

2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:

- Hmota značky Kelmy - je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).

- Hmota značky SmartFlex - je velmi tuhá hmota, je potřeba hníst cca 20 - 25 minut.

- Ostatní hmoty se obvykle pohybují mezi dvěma výše uvedenými

3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kelmy
Barva zelené
Druh potahovací hmoty