-- Hovězí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 12 dní metodou Dry aged (metoda suchého zrání), ručně zpracované. Nejjemnější maso z předního běhu, známé jako „hovězí ramínko”, anglicky „shoulder clod”. Jedná se o sval nad lopatkou zvířete. Hovězí vysoká plec je univerzální kousek masa vhodný na pečení, dušení či na kostky krájený do gulášů a ragú. Díky své velikosti je velká plec výborným řezem na závitky a rolády. V Americe, pod názvem shoulder clod, potkáte tuto partii také... Celý popis

Koupit za 396 Kč

Popis

-- Hovězí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 12 dní metodou Dry aged (metoda suchého zrání), ručně zpracované.
Nejjemnější maso z předního běhu, známé jako „hovězí ramínko”, anglicky „shoulder clod”. Jedná se o sval nad lopatkou zvířete. Hovězí vysoká plec je univerzální kousek masa vhodný na pečení, dušení či na kostky krájený do gulášů a ragú.
Díky své velikosti je velká plec výborným řezem na závitky a rolády. V Americe, pod názvem shoulder clod, potkáte tuto partii také ve steakových úpravách. Rozhodnete-li se pro minutkovou úpravu, doporučujeme vydržet a maso steakovat až před vypršením expirační doby, do kdy ve vakuovém balení stále zraje a křehne. Skladujte pak při teplotách do 3 °C.
  
Hovězí maso z plemene Aberdeen Angus
Zvířata se celoročně pasou v podhorských oblastech CHKO Bílé Karpaty, kde se v nadmořské výšce kolem 450 m n. m. vyskytují druhově bohaté louky. Právě ty dodávají našemu masu delikátní, avšak plnou chuť, tolik příznačnou pro toto plemeno. Mramorování ve svalovině a tukové krytí není tak vyvinuté jako u konvenčních chovů, produkujeme zdravé maso.
Býci, krávy a jalovice se po celý svůj život pasou na bělokarpatských lukách. V zimním období, kdy tráva neroste, se skot krmí naším vlastním senem a senáží z těchto bohatých pastvin. Maso z lúky pochází z kontrolované ekologické produkce a obdrželo certifikát o původu biopotraviny (BIO).
Aberdeen Angus je plemeno masného skotu, které bylo vyšlechtěno na počátku 19. století v severním Skotsku a později kříženo s americkým masným plemenem Shorthorn až do stávající podoby. Vyznačuje se dobrou odolností vůči povětrnostním vlivům a je ideálním plemenem pro volný pastevní chov. Tedy i do našich podmínek, kdy jsou zvířata celoročně volně na pastvinách. Maso plemene Aberdeen Angus patří u skotu mezi to nejchutnější. Jedná se o vysoce kvalitní hovězí maso se specifickou plnou chutí, která je v gastronomii ceněna a vyhledávána.
O Farmě Rudimov
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od roku 2003. Zaměřili jsme se na chov ovcí plemene Romney Marsh a hovězího dobytka plemene Aberdeen Angus. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. wellfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Abychom pohlídali a mohli Vám zaručit kvalitní zpracování našeho masa, vybudovali jsme roku 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se u nás ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Garantujeme Vám dodržování nejvyšších možných standardů v celém provozu, od narození zvířete až po kvalitní vyzrání a zpracování masa, to vše v BIO kvalitě.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Masozluky