Medovina vévodů je litevská medovina jedinečné tmavé barvy a exkluzivní chuti, s velmi jemnou, hedvábnou strukturou, komplexní chutí, protože je vyrobena ze všech včelích produktů. Obsahuje min. 50% medu a je plněná do originální keramiky. Medovina vévodů je litevská medovina jedinečné tmavé barvy a exkluzivní chuti, s velmi jemnou, hedvábnou strukturou, komplexní chutí, protože je vyrobena ze všech včelích produktů. Obsahuje min. 50% medu a je plněná do originální keramiky. Medovina je vykvašená... Celý popis

Koupit za 619 Kč

Popis

Medovina vévodů je litevská medovina jedinečné tmavé barvy a exkluzivní chuti, s velmi jemnou, hedvábnou strukturou, komplexní chutí, protože je vyrobena ze všech včelích produktů. Obsahuje min. 50% medu a je plněná do originální keramiky.

Medovina vévodů je litevská medovina jedinečné tmavé barvy a exkluzivní chuti, s velmi jemnou, hedvábnou strukturou, komplexní chutí, protože je vyrobena ze všech včelích produktů. Obsahuje min. 50% medu a je plněná do originální keramiky.

Medovina je vykvašená z tmavého lesního a pohankového medu, obsahuje nejvíce medu a kvasí až 6 měsíců.

Doporučená teplota podávání je 12-16 °C. Používá se jako aperitiv, vhodné pro sofistikované masové pokrmy nebo dezerty.

Hodnocení a ocenění:

2015 Uznáno jako nejlepší litevská medovina na litevském mistrovství vína.
21. mezinárodní výstava zemědělství a potravinářství „AgroBalt 2016“ - vítěz zlaté medaile.
8. výstava litevských výrobců „Made in Lithuania 2016“ - oceněna diplomem.
Stříbrná medaile na evropské soutěži medovin „KRAFT ROKU“ 2018
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Ocenění v soutěžích
1. místo: Mead Madness Cup 2022 - Tradiční druhová medovina
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Šušvės midus