Využití: Pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu. Sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník. Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené... Celý popis
Koupit za 29 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Natural Jihlava Mouka celozrnná žitná 1000 g
Doprava:
zdarma
Skladem
29 Kč
Koupit za 29 Kč
Natural Jihlava Celozrnná mouka žitná 1000g
Doprava:
69 Kč
Skladem
26 Kč
Koupit za 26 Kč
Natural Jihlava Mouka celozrnná žitná – Natural 1000g
Doprava:
zdarma
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
NATURAL JIHLAVA Mouka celozrnná žitná natural 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Mouka celozrnná žitná - Natural 1000g
Doprava:
89 Kč
31 Kč
Koupit za 31 Kč
Popis
Využití: Pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu. Sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník.
Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Složení: žitná mouka
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1458 kJ / 348,8 kcal
Tuky: 1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sachridy: 72 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0 g
Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí či špaldou. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Složení: žitná mouka
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1458 kJ / 348,8 kcal
Tuky: 1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sachridy: 72 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0 g
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |
Množství | 1000 g |
Druh | žitné |
Celozrnné | ano |
Bio | ne |