Složení: Klikva (55-65%), cukr (35-45%), slunečnicový olej (0,3-1%). Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením. Země původu: USA Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat. O brusinkách Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých.... Celý popis

Koupit za 205 Kč

Popis

Složení: Klikva (55-65%), cukr (35-45%), slunečnicový olej (0,3-1%).

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: USA

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O brusinkách

Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule.

Plody – brusinky, jsou červené (dozrávají z bílých až průhledných) bobule o průměru 5 až 8 mm. Jsou jedlé, kyselé nahořklé, dozrávají v srpnu až říjnu.

Složení brusinek a jejich vliv na zdraví

Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (především A, B a C) a minerálních látek, ceněné jsou i pro obsah organických kyselin (např. kyselina benzoová). Obsahují také třísloviny. 

Využití brusinek

Brusinky se zpracovávají v potravinářství jako čerstvé i sušené v různých směrech, např. do marmelád, džusů, jako přídavek do jogurtů apod. podobě marmelád a podobně. Také extrakty z brusnice se využívají např. ve farmaceutickém průmyslu. 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nutsman
Forma celé