Japonský kuchařský nůž Kiritsuke, SOK Olive Sunshine Damascus Japonský kuchařský nůž Kiritsuke s všestrannými možnostmi využití. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Výše položený hrot Vám umožní i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů. Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně... Celý popis

Koupit za 2 299 Kč

Popis

Japonský kuchařský nůž Kiritsuke, SOK Olive Sunshine Damascus
Japonský kuchařský nůž Kiritsuke s všestrannými možnostmi využití. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Výše položený hrot Vám umožní i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů.

Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.

Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.

 
Parametry nože:

- Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
- Délka čepele: 155 mm
- Délka rukojeti: 115 mm
- Celková délka: 290 mm
- Hmotnost: 172 g
- Dodáváno v dárkové kazetě

 
Ostření a údržba:

- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Paprsky slunce na čepeli ...

... a ta rukojeť

Modelová řada:
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Sok
Materiál čepele damašková ocel
Barva hnědá
Materiál rukojeti dřevo
Typ nože japonské
Japonské nože Kiritsuke
Délka ostří 15 cm