Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Jelení hřbet se vyznačuje červenohnědou barvou a intenzivní chutí, pokrmy z něj připravené nemohou chybět na žádné slavnostní tabuli. Vhodný na pečení vcelku, řízky, steaky nebo grilování. TIP NA RECEPT: JELENÍ HŘBET SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU Budete potřebovat: Maso:1 900 g jeleního hřbetu50 g rostlinného oleje100 g másla (82%)10 g šupinaté soli Na omáčku:90 g slaniny bez kůže150 g mrkve150 g celeru100 g kořenové petržele1 g celého černého pepře1 g bobkového... Celý popis
Koupit za 1 332 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Jelení hřbet se vyznačuje červenohnědou barvou a intenzivní chutí, pokrmy z něj připravené nemohou chybět na žádné slavnostní tabuli.
Vhodný na pečení vcelku, řízky, steaky nebo grilování.
TIP NA RECEPT: JELENÍ HŘBET SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: Maso:1 900 g jeleního hřbetu50 g rostlinného oleje100 g másla (82%)10 g šupinaté soli
Na omáčku:90 g slaniny bez kůže150 g mrkve150 g celeru100 g kořenové petržele1 g celého černého pepře1 g bobkového listu1 g celého nového koření50 g citronů200 ml suchého červeného vína250 g šípkového džemu20 g soli30 g třtinového cukru75 g žluté cibule100 g mražených brusinek15 g čerstvého tymiánu1 l zvěřinového vývaru vlastní výroby
Postup přípravy: Příprava masa:Očištěný jelení hřbet nakrájíme na steaky o hmotnosti 190 g a mírně je potřeme olejem. Vložíme do rozpálené pánve a opečeme je ze všech stran, aby maso samo „odskočilo“ a nemělo opečenou kůrku. Poté přidáme máslo, osolíme je a necháme pěnit tak dlouho, až vznikne tzv. hnědé máslo, které poté přeléváme přes steaky. Následně maso přemístíme na pekáč a dopečeme v troubě předehřáté na max. 150 °C asi 10 minut. Tlakem prstu na střed masa zkontrolujeme stupeň propečenosti – jelena připravujeme na „rare“ a maso by mělo být pružné. Steaky necháme odpočinout v 60 °C asi 10 minut a podáváme.
Příprava omáčky:Ingredience vaříme ve vývaru zhruba 20 minut, aby zelenina změkla a chutě se prolnuly. Poté vše rozmixujeme do hladka, přecedíme a hotovou omáčku ještě povaříme. Nakonec ji zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla. Konzistence omáčky je hustě tekoucí.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Vhodný na pečení vcelku, řízky, steaky nebo grilování.
TIP NA RECEPT: JELENÍ HŘBET SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: Maso:1 900 g jeleního hřbetu50 g rostlinného oleje100 g másla (82%)10 g šupinaté soli
Na omáčku:90 g slaniny bez kůže150 g mrkve150 g celeru100 g kořenové petržele1 g celého černého pepře1 g bobkového listu1 g celého nového koření50 g citronů200 ml suchého červeného vína250 g šípkového džemu20 g soli30 g třtinového cukru75 g žluté cibule100 g mražených brusinek15 g čerstvého tymiánu1 l zvěřinového vývaru vlastní výroby
Postup přípravy: Příprava masa:Očištěný jelení hřbet nakrájíme na steaky o hmotnosti 190 g a mírně je potřeme olejem. Vložíme do rozpálené pánve a opečeme je ze všech stran, aby maso samo „odskočilo“ a nemělo opečenou kůrku. Poté přidáme máslo, osolíme je a necháme pěnit tak dlouho, až vznikne tzv. hnědé máslo, které poté přeléváme přes steaky. Následně maso přemístíme na pekáč a dopečeme v troubě předehřáté na max. 150 °C asi 10 minut. Tlakem prstu na střed masa zkontrolujeme stupeň propečenosti – jelena připravujeme na „rare“ a maso by mělo být pružné. Steaky necháme odpočinout v 60 °C asi 10 minut a podáváme.
Příprava omáčky:Ingredience vaříme ve vývaru zhruba 20 minut, aby zelenina změkla a chutě se prolnuly. Poté vše rozmixujeme do hladka, přecedíme a hotovou omáčku ještě povaříme. Nakonec ji zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla. Konzistence omáčky je hustě tekoucí.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Parametry
Výrobce | Šumavská Zvěřina |