Nejovocnější litevská medovina vyrobená z medu z letních květů a vybraných malin. Ohromující voňavá vůně, s výraznou malinovou chutí a jemnou medovou dochutí. Použito min. 50% medu. Medovina je plněna do originální keramiky. Nejovocnější litevská medovina vyrobená z medu z letních květů a vybraných malin. Ohromující voňavá vůně, s výraznou malinovou chutí a jemnou medovou dochutí. Použito min. 50% medu. Medovina je plněna do originální keramiky. Maliny jsou dodávány z místní farmy. Doporučená... Celý popis
Koupit za 599 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Nejovocnější litevská medovina vyrobená z medu z letních květů a vybraných malin. Ohromující voňavá vůně, s výraznou malinovou chutí a jemnou medovou dochutí. Použito min. 50% medu. Medovina je plněna do originální keramiky.
Nejovocnější litevská medovina vyrobená z medu z letních květů a vybraných malin. Ohromující voňavá vůně, s výraznou malinovou chutí a jemnou medovou dochutí. Použito min. 50% medu. Medovina je plněna do originální keramiky.
Maliny jsou dodávány z místní farmy.
Doporučená teplota podávání 12-16 °C. Používá se jako aperitiv, který lze sladit s občerstvením nebo dezerty.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Ocenění v soutěžích
2. místo: Mead Madness Cup 2019: Ovocné medoviny
Nejovocnější litevská medovina vyrobená z medu z letních květů a vybraných malin. Ohromující voňavá vůně, s výraznou malinovou chutí a jemnou medovou dochutí. Použito min. 50% medu. Medovina je plněna do originální keramiky.
Maliny jsou dodávány z místní farmy.
Doporučená teplota podávání 12-16 °C. Používá se jako aperitiv, který lze sladit s občerstvením nebo dezerty.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Ocenění v soutěžích
2. místo: Mead Madness Cup 2019: Ovocné medoviny
Parametry
Výrobce | Šušvės midus |
Příchuť | ovocné - malinové |