Med s citronem a spirulinou 180 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte. Jak jsme objevili citron se spirulinou? Jak jsme objevili citron a spirulinu? Když jsme poprvé četli o řase spirulině,... Celý popis
Koupit za 189 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Med s citronem a spirulinou 180 g
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte.
Jak jsme objevili citron se spirulinou?
Jak jsme objevili citron a spirulinu? Když jsme poprvé četli o řase spirulině, okamžitě jsme věděli, že ji chceme namíchat do medu. Opravdový válec na bacily a jiné fujtajbly. A přece modrý med, to je něco! Žlutý citron byla také jasná volba, vždyť kyselé ovoce se ke sladkému medu skvěle hodí.
Složení a konzistence citronového medu se spirulinou
Med s citronem a spirulinou se skládá výhradně z medu, poctivého citronového koncentrátu bez konzervantů a sušené spiruliny. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje citronový koncentrát a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte citronový med se spirulinou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Citron – popis a zajímavosti
Kdo by neznal citron, pěkně kyseloučké a velice zdravé ovoce. Citronovník (latinsky Citrus × limon) pochází ze subtropických oblastí Dálného východu, dnes v jeho pěstování vyniká Itálie.
- Díky objevitelským výpravám se už v 16. století dostal do Ameriky.
- Při dodržení vhodných podmínek ho vypěstujete i u nás doma.
- Plody divokého citrónovníku chetrun mají průmyslové využití.
Spirulina – popis a zajímavosti
Spirulina modrá je vláknitá sinice z rodu Oscillatoriales. Je to superpotravina, hotová zásobárna vitamínů, bílkovin, minerálů a dalších látek užitečných pro naše tělo.
- Patří k nejstarším organismům na Zemi, existovala už před více než 3 miliardami let.
- Velké popularitě se těší v Japonsku, kde se z ní vyrábí vitaminové tablety.
- Řada potravinářských firem ji úspěšně používá místo umělých barviv.
- Další zajímavosti o spirulině čtěte na blogu.
Výroba medu se spirulinou a citronem
Ochucený med s citronem a spirulinou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme citron se spirulinou v medu nejraději?
Tak to vám řekneme hned a jasně. Takhle: hmmmmm… Prostě dobrůtka neskutečná. Jestli chcete vědět, jak se něco rozplývá na jazyku, tak právě citronový med se spirulinou. Vynikající je i v müsli s jogurtem, to je po okraj našlapaná vitamínová pecka.
Vy si na medu s citronem a spirulinou pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.
- Rady do kuchyně: jak s ochuceným medem vykouzlit skvělé pochoutky.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 373 / 328 kcal
Tuky
1,9 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), citronový koncentrát (1,5 %), sušenou spirulinu (0,5 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte.
Jak jsme objevili citron se spirulinou?
Jak jsme objevili citron a spirulinu? Když jsme poprvé četli o řase spirulině, okamžitě jsme věděli, že ji chceme namíchat do medu. Opravdový válec na bacily a jiné fujtajbly. A přece modrý med, to je něco! Žlutý citron byla také jasná volba, vždyť kyselé ovoce se ke sladkému medu skvěle hodí.
Složení a konzistence citronového medu se spirulinou
Med s citronem a spirulinou se skládá výhradně z medu, poctivého citronového koncentrátu bez konzervantů a sušené spiruliny. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje citronový koncentrát a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte citronový med se spirulinou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Citron – popis a zajímavosti
Kdo by neznal citron, pěkně kyseloučké a velice zdravé ovoce. Citronovník (latinsky Citrus × limon) pochází ze subtropických oblastí Dálného východu, dnes v jeho pěstování vyniká Itálie.
- Díky objevitelským výpravám se už v 16. století dostal do Ameriky.
- Při dodržení vhodných podmínek ho vypěstujete i u nás doma.
- Plody divokého citrónovníku chetrun mají průmyslové využití.
Spirulina – popis a zajímavosti
Spirulina modrá je vláknitá sinice z rodu Oscillatoriales. Je to superpotravina, hotová zásobárna vitamínů, bílkovin, minerálů a dalších látek užitečných pro naše tělo.
- Patří k nejstarším organismům na Zemi, existovala už před více než 3 miliardami let.
- Velké popularitě se těší v Japonsku, kde se z ní vyrábí vitaminové tablety.
- Řada potravinářských firem ji úspěšně používá místo umělých barviv.
- Další zajímavosti o spirulině čtěte na blogu.
Výroba medu se spirulinou a citronem
Ochucený med s citronem a spirulinou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme citron se spirulinou v medu nejraději?
Tak to vám řekneme hned a jasně. Takhle: hmmmmm… Prostě dobrůtka neskutečná. Jestli chcete vědět, jak se něco rozplývá na jazyku, tak právě citronový med se spirulinou. Vynikající je i v müsli s jogurtem, to je po okraj našlapaná vitamínová pecka.
Vy si na medu s citronem a spirulinou pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.
- Rady do kuchyně: jak s ochuceným medem vykouzlit skvělé pochoutky.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 373 / 328 kcal
Tuky
1,9 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), citronový koncentrát (1,5 %), sušenou spirulinu (0,5 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Parametry
Výrobce | Včelařství Domovina |
Hmotnost | 180 g |